Mon. Jan 27th, 2020

Ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” θα γυριστεί σε τηλεοπτική σειρά – Θα κοστίσει 1 δις. δολάρια

Μέσα σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσουν γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία για την τηλεοπτική μεταφορά της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας “Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών”, όπως έκανε γνωστό η Amazon.

Η σειρά του τηλεοπτικού στούντιο της Amazon αναμένεται να είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή καθώς θα κοστίσει τουλάχιστον ένα δισ. δολάρια.

Έχουν περάσει δύο σχεδόν δεκαετίες από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με τον οσκαρικό κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον, που πυροδότησε δύο τριλογίες («Άρχοντας» και «Χόμπιτ») και άνοιξε την όρεξη όλων για ακόμα περισσότερο Τζον Τόλκιν.

Ήταν πίσω στον Νοέμβριο του 2017 όταν πρωτοδιαβάσαμε πως η Amazon, μέσω των Amazon Studios, εξασφάλισε τα δικαιώματα (έναντι 250 εκατ. δολαρίων!) όχι για έναν ή για δύο, αλλά για πέντε κύκλους της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Άρχοντα». Ο Τόλκιν άφησε βλέπετε έναν τεράστιο όγκο υλικού για τη Μέση Γη του απ’ όπου μπορεί να αντλήσει κανείς για χρόνια και χρόνια.

Απ’ ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ο τηλεοπτικός «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Amazon Prime Video, το οποίο κατάφερε να αρπάξει τη σειρά από τα χέρια του Netflix, θα μας μεταφέρει στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, κάπου 3.441 χρόνια πριν από τα γεγονότα της συντροφιάς του δαχτυλιδιού δηλαδή. Που σε όρους Τόλκιν μεταφράζεται ως Εποχή του Νούμενορ, από τη Νήσο Νούμενορ, όπου ήταν ο τόπος ενός χαμένου ανθρώπινου πολιτισμού από όπου προήλθαν οι απόγονοι του βασιλείου της Γκόντορ.

Η Amazon αποκάλυψε στο διάβα του χρόνου μερικά στοιχεία, ρίχνοντας κι έναν χάρτη στη δημοσιότητα που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό ντελίριο στα εκατομμύρια που καρδιοχτυπούν για λίγη ακόμα Τόλκιν μυθολογία. Η επιλογή της Δεύτερης Εποχής δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς τότε φτιάχτηκαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης και τότε ανέβηκε ο Σάουρον στη σκοτεινή εξουσία.

Η συμφωνία προέβλεπε πως η παραγωγή του «Άρχοντα» θα έπρεπε να ξεκινήσει εντός διετίας. Και μιας και οι υπογραφές έπεσαν το 2017, δεν είναι καθόλου απίθανο να προλάβουμε να δούμε κάνα επεισόδιο πριν εκπνεύσει το 2019! Η Amazon δεσμεύτηκε για 5 χορταστικότατους κύκλους σε αυτό που θα είναι αναμφίβολα η ακριβότερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, πιθανότατα όμως δεν θα περιλαμβάνει τίποτα από τον γνωστό «Άρχοντα», καθώς εκτυλίσσεται μερικές χιλιάδες χρόνια πριν.

Σύμφωνα με φήμες που δεν χαρακτηρίζονται ακριβώς ανυπόστατες, όσα θα δούμε στη σειρά, εκεί στα τέλη της Δεύτερης Εποχής, έχουν να κάνουν με την πτώση του ανθρώπινου πολιτισμού απ’ όπου κρατάει η γενιά του Άραγκορν. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι πως θα δούμε τα παιδικά χρόνια του Άραγκορν, όπως λεγόταν αρχικά. Το επιβεβαίωσαν και οι σεναριογράφοι τελικά.

Στη δημιουργία της σειράς συμμετέχουν πολλοί και καλοί, μεταξύ των οποίων και οι σεναριογράφοι του «Star Trek 4» (JD Payne και Patrick McKay). Αλλά και ο Bryan Cogman, ένα όνομα που θα το θυμάστε από το «Game of Thrones» ως έναν από τους βασικούς σεναριογράφους.

Σύμφωνα με την Amazon Studios, η προπαραγωγή της ταινίας έχει ήδη ξεκινήσει και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Όκλαντ “μέσα στους επόμενους μήνες”.

Ήδη η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι η σειρά θα προβάλλεται για αρκετές σεζόν και η δράση της θα τοποθετείται πολύ καιρό πριν από τα γεγονότα που καταγράφονται στις ομότιτλες ταινίες του Πίτερ Τζάκσον.

Ο Τζάκσον δεν έχει άμεσα ανάμειξη στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος φαντασίας του βρετανού συγγραφέα Τόλκιν παρότι τον περασμένο χρόνο ευχήθηκε στους δημιουργούς της τα καλύτερα και δήλωσε διαθέσιμος σε περίπτωση που χρειαστούν συμβουλές.

Η Amazon έχει επιβεβαιώσει ότι τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς θα σκηνοθετήσει ο σκηνοθέτης του “Τζουράσικ Παρκ 2: Χαμένος Κόσμος”, ο Χουάν Μπαγιόνα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προσβλέπει στο να επαναλάβει την τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής τριλογίας, που επίσης είχε γυριστεί στην Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: sofokleousin.gr, newsbeast.gr