Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην Αρκαδία

10 Jun 2017
510 times

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, στην Αρκαδία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εβδομήντα (70) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με της Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Μεσσηνίας, προχθές (8.6.2016) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου 2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τα μέσα του μήνα Νοεμβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν εξήντα πέντε (65) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών κυρίως σε οικίες και πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -120.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι, πέντε (5) ημεδαποί, τέσσερις (4) άντρες ηλικίας από 30 έως 69 ετών και μία (1) 36χρονη, αντίστοιχα, προμηθεύονταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, προϊόντα κλοπής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και ότι ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, συμμετείχε σε μία από της παραπάνω περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία ενός 40χρονου, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι, ενώ όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης κατασχέθηκαν και τέσσερα (4) οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών κ.α., ως προερχόμενα από τη διάπραξη κλοπών και εφόσον αναγνωριστούν θα αποδοθούν στους δικαιούχους. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή  περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων Περαχώρας και Λουτρακίου ενάντια στα νέα θρησκευτικά

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γ...

12 December 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

H Ο.Σ.Ε.ΤΥ.Π συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ

H Ο.Σ.Ε.ΤΥ.Π συμμετέχει στην 24ωρη ...

12 December 2017

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΕΔΩ...