Επικό βίντεο: Ελικόπτερο προσγειώνεται σε αυτοκινητόδρομο και αξιωματικός ρωτά: «Προς τα πού είναι η πόλη;» (video)

17 Feb 2017
511 times

Θεαματική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο στο Καζακστάν έκανε ένα ελικόπτερο Mi-8, μπλοκάροντας ένα κομβόι φορτηγών. Προς έκπληξη των οδηγών, ένα μέλος του πληρώματος, βγήκε και άρχισε να ζητά οδηγίες για την πλησιέστερη πόλη.

Το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινά με το σοβιετικού τύπου ελικόπτερο να στέκεται στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων, ενώ όλα γύρω είναι καλυμμένα από χιόνι.

«Τι στο καλό κάνει; Απλά κάθεται στη μέση του δρόμου» ακούγεται να λέει μία δύσπιστη φωνή.
Ακολουθεί μια σιωπή ενός λεπτού, καθώς οι οδηγοί των φορτηγών είναι επιφυλακτικοί από το να πλησιάσουν τους έλικες, που έχουν διάμετρο 21 μέτρων.
Στη συνέχεια, μια κωμικά μικρή φιγούρα βγαίνει από το πελώριο ελικόπτερο στη χιονοθύελλα, και τρέχει επειγόντως προς το πρώτο φορτηγό. Ο αξιωματικός του ελικοπτέρου χαιρετά διά χειραψίας τον οδηγό και μετά ξεκινά να του δείχνει κουνώντας ζωηρά τα χέρια του προς διάφορες κατευθύνσεις. Ικανοποιημένος, ο αξιωματικός τινάζει θριαμβευτικά τη γροθιά του και επιστρέφει τρέχοντας στο ελικόπτερο αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Χάθηκαν» λέει μια φωνή στην ενδοεπικοινωνία του κομβόι, χωρίς όμως να μπορεί να σταματήσει να γελά. «Ήρθε να ρωτήσει προς τα πού είναι το Aktobe».

«Πώς μπορείς να χαθείς στη στέπα; Πώς στο διάολο μπορείς να χαθείς στη στέπα;» ακούγεται μία άλλη δύσπιστη φωνή.

Την ίδια ώρα, το ελικόπτερο ανεβάζει στροφές και απογειώνεται πάνω από την πομπή, συνεχίζοντας το δρόμο του, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Δεδομένου ότι το βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Υπουργείο Άμυνας του Καζακστάν δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για διευκρινίσεις, και εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε πως ήταν μία «προγραμματισμένη οπτική άσκηση προσανατολισμού» στην οποία οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι έπρεπε να καθορίσουν τη θέση τους «συμπεριλαμβανομένης ανθρώπινης έρευνας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άσκηση ήταν «επιτυχής». 

Πηγή: RT

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»

Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ...

30 March 2017

Παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε, η εταιρική κοινωνική ευθύνη μάς κάνει να...

Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει στην περιβαλλοντική δράση “Let's do it GREECE”

Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει στην π...

30 March 2017

Ο Δήμος Κορινθίων στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων, συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it...