Ρούλα Ντριτσάκου - συγγραφέας: "Όταν σε είδα δεν ήσουν πια Θεός"

08 Jan 2017
1363 times

Ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και ολοκληρώθηκε πριν δύο το ταξίδι μου με το όνομα «Όταν σε είδα δεν ήσουν πια Θεός». Στην ουσία γράφτηκε μόλις σε λίγους μήνες.

Ο υπόλοιπος καιρός ήταν διορθώσεις και ανασφάλεια αν θέλω ή όχι να εκδοθεί .Δεν ήταν ποτέ το όνειρό μου η δημοσίευση . Άλλωστε στα χαρτιά μου υπάρχουν άλλα τέσσερα βιβλία ολοκληρωμένα που περιμένουν την μοίρα τους.

Ήταν ο φόβος της έκθεσης που με σταματούσε. Όποιος γράφει έχει τον φόβο αυτόν ! Κάθε βιβλίο , ποίημα του ,εμπεριέχει λίγη από την ψυχή του οπότε αν δημοσιευθεί θα εκθέσει και ένα κομμάτι του εαυτού του. Και ποιός δεν φοβάται να εκθέσει ψυχή;

Εμένα αυτή η εσωτερική πάλη πήρε δυο χρόνια και νίκησα τελικά το φόβο. Διάλεξα σαν αρχή αυτό μου το βιβλίο, επειδή κατ αρχήν δεν ήταν πολύ μεγάλο, άρα θα ήταν πιο εύκολο να διαβαστεί από όσους το έπαιρναν. Κατά δεύτερον γιατί τα παιδιά μου αγάπησαν αυτήν την επιλογή μου και ήθελαν να συμμετάσχουν με κάποιο τρόπο ,οπότε δημιούργησαν μαζί το εξώφυλλό του. Και τέλος ,γιατί αυτό μου το βιβλίο είναι γραμμένο σε καθημερινή γλώσσα .

Πρόκειται λοιπόν για ένα αστυνομικό διήγημα με γρήγορη εξέλιξη , συνεχής πλοκή και η κεντρική του ηρωίδα είναι μια νέα γυναίκα ,η Ζωή Στωμύλου, που δυσκολεύεται όπως όλοι θα διαπιστώσετε στην αρχή, να συνάψει σχέση. Πόσο δύσκολο είναι τελικά να ζεις με μια ψυχική ασθένεια ; Η Ζωή μαθαίνει στο τέλος των άλλων την δική της αρχή.

Παλαιότερα ήταν ευκολότερο να εκδώσεις ένα βιβλίο , έστελνες σε μερικούς εκδοτικούς οίκους αντίγραφο και όποιος το επέλεγε επικοινωνούσε μαζί σου και ακολουθούσε μια διαδικασία μέχρι την έκδοση. Στα χρόνια της γενικότερης και ειδικά της οικονομικής κρίσης τα πράγματα είναι δύσκολα. Επιλέγεις έναν εκδοτικό οίκο που μπορείς να πληρώσεις να σου εκδώσει το βιβλίο σου. Έτσι επέλεξα τον Οίκο Matura τον οποίο ευχαριστώ όπως και όποιον άλλον με στήριξε σε αυτό μου το βήμα!

Ρούλα Ντριτσάκου

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

facebook : Roula Dritsakou

Τίτλος βιβλίου : Όταν σε είδα δεν ήσουν πια Θεός

Εκδοτικός Οίκος : Matura

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την ...

20 August 2017

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων αναφέρει:

Άγ.Θεόδωροι: Φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή, τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο (VIDEO)

Άγ.Θεόδωροι: Φωτιά ξέσπασε σε κατοι...

20 August 2017

Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στον οικισμό Κατσιβιρι σε οικοπεδικό χώρο ανάμεσα στα σπίτια.Η πυρκαγιά τέθηκε πολύ...