Γεροβασίλη: Λύση για τους συμβασιούχους (video)

15 Jun 2017
498 times

Σε αναζήτηση λύσης για το θέμα των συμβασιούχων βρίσκεται η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς ωστόσο να την έχουν βρει ακόμα, ομολόγησε σήμερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, προαναγγέλοντας ουσιαστικά, ότι θα τραβήξει επί μακρόν η «περιπέτεια» για χιλιάδες εργαζομένους.

«Κοστίζει περίπου όσο ο μόνιμος, ένας συμβασιούχος. Δημιούργησε μία κατάτμηση εργασιακών σχέσεων μέσα στο Δημόσιο Τομέα, η συμβάσεις έργου, η οποία δεν είναι ούτε ανεκτή, ούτε βοηθάει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας», σημείωσε και με νόημα πρόσθεσε:

«Υπάρχουν νόμοι, υπάρχει σύνταγμα, που μιλάει για τις μετατροπές συμβάσεων, δηλ. εάν μπορείς ένα εργαζόμενο ο οποίος έχει μία σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου να τη μετατρέψεις σε μόνιμη. Αυτό έχει προβλήματα. Έχει προβλήματα από το νομικό μας σύστημα, αλλά και από τον αριθμό των συμβασιούχων».

Η υπουργός φανερώντας ότι υπάρχουν δημοσιονομικά «μπλόκα» για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων και κυρίως της μετατροπής των συμβάσεων τους, σε αορίστου χρόνου, σημείωσε: «Είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες (σσ συμβασιούχοι) και δεν είναι εύκολο για τα δημοσιονομικά της χώρας την άλλη μέρα το πρωί να μεταπέσουν σε μία άλλη εργασιακή σχέση. Επειδή εμείς αυτό θέλουμε να το λύσουμε – και θα έρθει η στιγμή που θα το λύσουμε – προσπαθούμε να βρούμε μία λύση η οποία να είναι οριστική».

«Θα την ανακοινώσουμε όταν θα την βρούμε…», ανέφερε η Υπουργός και χωρίς να δώσει κάποιο συγεκριμένο χονοδιάγραμμα ανέφερε: «Πολλά Υπουργεία μαζί δουλεύουμε, προκειμένου να εξευρεθεί η λύση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι δύσκολο, γι αυτό και δεν το έχουμε βρει ακόμη».

Παράλληλα απαντώντας στις κατηγορίες για απόλυση συμβασιούχων τόνισε ότι όταν ένας εργαζόμενος προσλαμβάνεται για οκτώ μήνες το γνωρίζει ότι “όταν θα λήξει η σύμβασή του δεν απολύεται, λήγει η σύμβασή του”.

Επίθεση στον Μητσοτάκη

Η ίδια επίσης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπνθυμίζοντας ότι ως υπουργός προχώρησε σε απολύσεις και εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες και στον αντίποδα, αναφερόμενη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Έχουμε προγραμματίσει ένα τριετές πλάνο προσλήψεων – εξαιρουμένων των έκτακτων αναγκών – προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάποιες από τις παθογένειες του Δημοσίου».

Αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση είπε πως έχει εκπονηθεί ένα τριετές σχέδιο προσλήψεων με προτεραιότητα σε τομείς που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων για τη σχέση αποχωρήσεων-προσλήψεων.

Υποστήριξε πως υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική αντίληψη με τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός είχε προχωρήσει σε απολύσεις με τη διαθεσιμότητα και την κατάργηση ολόκληρων δομών. «Είχαν δικαίωμα να κάνουν προσλήψεις την περίοδο 2011-2015 και δεν έκαναν καμία, αφήνοντας υποστελεχωμένους κρίσιμους τομείς», είπε η κ. Γεροβασίλη, για να προσθέσει πως η κυβέρνηση μιλά για «όσο Δημόσιο είναι απαραίτητο», ενώ η ΝΔ «για λιγότερο Δημόσιο από όσο χρειάζεται».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι, στο πλαίσιο του σχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης για αξιοκρατία, εντάσσονται και οι κρίσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, μια διαδικασία που είχε παγώσει για επτά χρόνια. Επίσης, προχωρά η ψηφιοποίηση για απλούστευση των διαδικασίων και κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ώστε να εξυπηρετούνται εύκολα πολίτες και επιχειρηματίες.

Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι υπάρχουν παθογένειες από παλιά στο Δημόσιο, το οποίο είναι, όπως είπε, «δυσκίνητο και χρονοβόρο».

Για να δείτε όλη της συνέντευξη Γεροβασίλη κάντε κλικ εδώ (στο 27′ η απάντηση για τους συμβασιούχους).

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σύμβαση του έργου της προσωρινής βελτίωσης της οδικής ασφάλειας Σχίνος – Αλεποχώρι

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελο...

23 October 2017

Τη σύμβαση του έργου των προσωρινών μέτρων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή οδό Σχίνος –...

Η απόφαση του Δικαστηρίου που απορρίπτει το αίτημα του ΠΑΚΟΕ

Η απόφαση του Δικαστηρίου που απορρ...

23 October 2017

Δείτε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου που απορρίπτει το αίτημα  του ΠΑΚΟΕ ...