Με απόφαση (κατά πλειοψηφία) της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, σήμερα το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, γίνεται αποδεκτό

το γραπτό αίτημα/επιστολή (από 14 Σεπτεμβρίου 2018) του δημάρχου της Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, για αυτοπρόσωπη παρουσία του, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και για συζήτηση-ενημέρωση με αυτά, γύρω απ’ την προοπτική, πιθανής συνεργασίας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η ανοιχτή συγκέντρωση, μάλλον, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρόκειται για ραντεβού ενημέρωσης γύρω απ’ το πρόγραμμα δράσης της παράταξης Παυλή, μέχρι σήμερα, για τα δρομολογημένα έργα και για το σχέδιο μιας πιθανής νέας αυτοδιοικητικής θητείας.

Η απόφαση αυτή, δεν δημιουργεί τετελεσμένα, δεν προδικάζει απολύτως τίποτα, σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή, 2η γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επόμενες συνελεύσεις, θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, αφού πρώτα, ανιχνευθούν και εξεταστούν όλα τα δεδομένα, πάντα, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των υποδείξεων της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Στην σημερινή συνέλευση της Τρίπολης, το θέμα συζήτησης ήταν η πορεία του κόμματος στις εκλογές του δήμου της Τρίπολης.

Ετέθησαν πολλά θέματα, υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί, ακούστηκαν ουκ ολίγες απόψεις.

Ερωτήματα, όπως η αυτόνομη πορεία και η συνεργασία, ήταν συνεχώς στο προσκήνιο της εκδήλωσης.

Απ’ τις τοποθετήσεις, φάνηκε με εύλογο τρόπο, η δυσκολία του κόμματος να εξασφαλίσει κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί αυτόνομου ψηφοδελτίου, ενώ κριτική έγινε και γύρω από θέματα που άπτονται του πολιτικού στόχου, του διακυβεύματος των εκλογών και των μηνυμάτων που αυτές θα εκπέμψουν εν’ όψει των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα και με τα εξαγόμενα της συνέλευσης, τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο, τίποτα ακόμα δεν έχει κλειδώσει.

Μάλλον, τώρα αρχίζουν όλα…

Στ. Ζορμπαλάς ερτ