Τα 155.335 μέλη της Νέας Δημοκρατίας προσέρχονται σήμερα σε 339 κάλπες ανά την Ελλάδα για να εκλέξουν προέδρους Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών, δημοτικών οργανώσεων, αλλά και τους συνέδρους για το επόμενο τακτικό συνέδριο, ο χρόνος του οποίου όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το Μοσχάτο έχει κατ επανάληψη υπογραμμίσει τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία εγγραφής και το γεγονός ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της ΝΔ για πρώτη φορά.

Τόσο με ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ όσο και με άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εφημερίδα  το μήνυμα που θέλει να περάσει η αξιωματική αντιπολίτευση αφορά στην ανανέωση του κόμματος και στη μαζικότητα, με το επιχείρημα του μεγάλου αριθμού επανεγγραφών και νέων εγγραφών.

“Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%” ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ την περασμένη Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών, στην οποία είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Μαϊου.

Είναι προφανές βέβαια ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα βάλουν πιο καθαρά τη σφραγίδα της ηγεσίας Μητσοτάκη στο κόμμα, με στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης να έχουν κινηθεί το προηγούμενο διάστημα ανά την Ελλάδα επιθυμώντας να αφήσουν και εκείνα το δικό τους στίγμα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο καταστατικό, τα μέλη της ΝΔ και τα νέα μέλη έπρεπε να καταβάλλουν 12 ευρώ ετήσια εισφορά για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη σημερινή διαδικασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή εκδήλωση του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη για τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θόδωρο Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλο, συνεπώς θα ψηφίσει για τις εσωκομματικές στη συμπρωτεύουσα. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στου Ζωγράφου.