Συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014.

Το πρώτο μέρος του πορίσματος αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» και αναφέρεται σε πολιτικές ευθύνες των πρώην υπουργών Υγείας, Γεωργιάδη, Λοβέρδου, Βορίδη και Αβραμόπουλου.

Για τους κυρίους Λοβέρδο και Γεωργιάδη ζητείται περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, σχετικά με την εκτίμηση της περιουσίας του νοσοκομείου και την αξία πώλησής του.

Επιχείρηση λάσπης από το Μαξίμου, καταγγέλλει η ΝΔ. Όπως υποστηρίζει  δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις, που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίων των υπουργών. Για φιάσκο μίλησαν οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία κατέθεσε ένα τεκμηριωμένο και συνεκτικό πόρισμα, στηριζόμενο σε στοιχεία από έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της εξεταστικής για την υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Συνέστησε στη ΝΔ υπομονή και να μη βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ως προς το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

To KKE σε σχόλιό του αναφέρει ότι «καθημερινά προστίθεται ένα νέο επεισόδιο κάλπικης αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για να κρύψουν τη σύγκλισή τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα. Τέτοια περίπτωση είναι και η Συνταγματική Αναθεώρηση, τη στιγμή που βασικά ζητήματα της αναθεώρησης βρίσκονται, με παραλλαγές, στις προτάσεις και των δύο». Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «για παράδειγμα, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στην ανάγκη να μη διαταράσσεται για διάφορους λόγους (πχ εκλογή ΠτΔ) η «πολιτική συνέχεια», δηλαδή η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει προφανώς μετάνοια για τη στάση του το 2014» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «από κει και πέρα τσακώνονται ποιος εκπροσωπεί την «πρόοδο» και ποιος τη «συντήρηση». Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το καρότο, με κούφια συνθήματα περί «εμβάθυνσης της δημοκρατίας» και «κοινωνικής προστασίας», όταν διαπρέπει σε εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική. Η, δε, ΝΔ το μαστίγιο, με τη διατύπωση προτάσεων που προσαρμόζουν ακόμη περισσότερο το Σύνταγμα στην αντιλαϊκή πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ