Παναγιώτης Νικολόπουλος: H απόφασή του Ειρηνοδικείου Κορίνθου βάζει τάξη....

Επί της από 14-07-2016 αίτησής του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου (υπέρ του οποίου παρενέβησαν προσθέτως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Ναυπλίου, Πατρών, Τριπόλεως, Αιγίου και Καλαβρύτων) που ασκήθηκε κατά:

1.- Του Σωματείου με την επωνυμία «ΙΝΚΑ Κορινθίας» (υπέρ του οποίο παρενέβησαν η «Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος – Ινστιτούτο Καταναλωτών» και το Σωματείο με την επωνυμία «ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ») και 2- Του Παρασκευά Νταβαρίνου του Παναγιώτη, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 136/2017 απόφασή του Ειρηνοδικείου Κορίνθου με την οποία διατάσσονται τα εξής:
"ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ… Απαγορεύει στους καθ’ ων η αίτηση τη διενέργεια πράξεων που ανήκουν σύμφωνα με το ισχύοντα Κώδικα περί Δικηγόρων (Ν. 4194/2013) αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του δικηγορικού λειτουργήματος και την υπόσχεση από τους καθ’ ων της διενέργειας τέτοιων πράξεων, ακόμα και αν διορίζουν για αυτό δικηγόρο της εκλογής τους.
Υποχρεώνει τους καθ’ ων να παύσουν την διαφήμιση, την παροχή συνεντεύξεων με σκοπό τη διαφήμιση και την αρθρογράφηση με σκοπό την διαφήμιση, μέσω διαδικτύου, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω εντύπων και εν γένει μέσω μέσων μαζικής ενημέρωσης (ενδεικτικώς: ραδιοφώνου, τηλεόρασης),της παροχής εκ μέρους τους νομικών συμβουλών, νομικών υπηρεσιών και εν γένει της δυνατότητας τους να προβαίνουν σε πράξεις που ανήκουν σύμφωνα με το ισχύοντα Κώδικα περί Δικηγόρων (Ν. 4194/2013) αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του δικηγορικού λειτουργήματος, ακόμα και με το διορισμό προς τούτο δικηγόρων της εκλογής τους.
Υποχρεώνει το πρώτο των καθ’ ων να αφαιρέσει από τη σελίδα που τηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook με την ονομασία «ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» οποιαδήποτε δημοσίευση ή/ και οποιαδήποτε διαφήμιση, η οποία να αναφέρεται σε ενέργειες των καθ’ ων, οι οποίες συνιστούν αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατ’ άρθρο 9 του ισχύοντος Κώδικα περί Δικηγόρων (Ν. 4194/2013) και με την οποία (δημοσίευση ή/ και διαφήμιση) εμφανίζεται το πρώτο των καθ’ ων, να αναλαμβάνει χωρίς δικηγόρο ή με δικηγόρο τον οποίο διορίζει για το σκοπό αυτό την επιμέλεια υποθέσεων ή την άσκηση έργων για τα οποία αποκλειστικά αρμόδιοι είναι οι φέροντες την δικηγορική ιδιότητα σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα περί Δικηγόρων (Ν.4194/2013).
Απειλεί α) κατά του πρώτου των καθ’ ων χρηματική ποινή ποσού (200) ευρώ για κάθε εκ μέρους του παράβαση των διατάξεων της παρούσας απόφασης και β)κατά του δευτέρου των καθ’ων χρηματική ποινή (200)ευρώ για κάθε εκ μέρους του παράβαση των διατάξεων της παρούσας απόφασης..."
Θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη και πληρέστερη ενημέρωση. Ο αγώνας του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου για την προστασία των πολιτών και του δικηγορικού λέιτουργήματος ΔΕΝ σταματά εδώ

Rate this item
(1 Vote)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Δήμος Κορινθίων: Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ (video)

Δήμος Κορινθίων: Διανομή τροφίμων σ...

13 December 2017

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ.

Η ΔΕΥΑ Κορίνθου σας ενημερώνει ότι η υδροδότηση των  περιοχών  Αρχαίας Κορίνθου και Σολομού θα γίνεται από νερό Στυμφαλίας και θα συμπληρώνεται από νερό γεωτρήσεων της περιοχής

Η ΔΕΥΑ Κορίνθου σας ενημερώνει ότι ...

13 December 2017

Η ΔΕΥΑ Κορίνθου σας ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης μείωσης  του νερού των πηγών  της Στυμφαλίας ...