Δ. ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ: ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΙΑ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ

14 Jul 2017
1049 times

Το αγιοκέρι της θύμησης και της τιμής για τον πρώτο  μετά τον Ένα, εδώ στην Κόρινθο, για μια ακόμη φορά φώτισε λαό και ηγουμένους στο ξεδίπλωμα των πνευματικών εκδηλώσεων των περίλαμπρων ΙΑ΄Παυλείων.

Εκείνων που ως θεσμός οδηγεί στην «Παύλεια μέθεξη». Σ΄αυτήν που μας καλεί ο Επίσκοπός μας, θεολογώντας τον μεγάλο Προφήτη του  Παγκόσμιου Χριστού. Τον ουρανοβάμονα  Παύλο. Τον στυλοβάτη της πίστης στο Χριστό. Τον μέγα πολιτικό . Τον διαμορφωτή των όρων μιας καινούργιας κοινωνίας. Τον κήρυκα της ισότητας. Τον υμνωδό της  αγάπης. Εκείνη που έθεσε πάνω από την πίστη και την  ελπίδα, γιατί τη θεωρεί πηγή κάθε χριστιανικού συναισθήματος και κάθε αρετής.  Αυτόν τον οικοδόμο του χριστιανικού ναού και λειτουργό συνάμα της Εκκλησίας μας, που μπροστά του γονατίζουν οι αιώνες παραδομένοι στη γοητεία του λόγου του.

Τούτα τα αντίδωρα μοιράζει απλόχερα ο Επίσκοπός μας , με τις συνάξεις του σέβας και της μελέτης του έργου του Αποστόλου. Ασύλληπτη προσφορά. Με αγρύπνια  της συνείδησης και του χρέους του κρατώντας πάντα ανοιχτά τα μάτια της ψυχής του. Για να στεριώσει ακόμη και αυτόν τον ταλαίπωρο άνθρωπο των σημερινών καιρών. Για να μη χαλάσει η φωλιά της αγάπης και της ελπίδας. Για να φυσήξει αγέρι απαλό στον ταξιδευτή του πελάγου των θλίψεων.

Σύντροφος με το πάλεμα ο Κορίνθου. Εκείνο που στεριώνεται με δάκρυ και πόνο. Μπροστάρης όμως στον αγώνα δεν κιότεψε και δεν κιοτέβει.  Παραμερίζοντας πικρίες  σε μία προσευχή συγχώρησης.

Κατά μίμηση με τον Απόστολο. Το Μεγάλο δάσκαλο.

‘ Αμποτες Δέσποτά μου ο Θεός και ο Απόστολος να σου χαρίζουν μέρες δόξας γεμάτες από τη χάρη Τους.

Δημήτρης Τζαναβάρας

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Μηνιαίοι λογαριασμοί και τέλος στο «έναντι» με ηλεκτρονικούς λογαριασμούς

Μηνιαίοι λογαριασμοί και τέλος στο ...

23 November 2017

Η καθιέρωση το 2018 μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος και βεβαίως η κατάργηση του «έναντι» θα είναι το...

Γιώργος Μουρούτσος: Eίμαι Αντιδήμαρχος "άνευ χαρτοφυλακίου" (video)

Γιώργος Μουρούτσος: Eίμαι Αντιδήμαρ...

23 November 2017

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Γιώργος Μουρούτσος με αφορμή την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του  από τον Δήμαρχο Κορινθίων, ανέφερε μεταξύ άλλων,