Με επιτυχία πραγματοποιηθήκε η ημερίδα με θέμα τον Κορινθιακό Κόλπο στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (video - φώτο)

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοικτή ημερίδα με θέμα τον Κορινθιακό Κόλπο στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Τη δέσμη μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με απώτερο στόχο την μείωση της παρουσίας των μαδουσών στις ακτές του Κορινθιακού μίλησε  από την Κόρινθο ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. 
Εδώ έχουμε ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο έχει να κάνει με τη θαλάσσια οικολογία άρα με τεχνικά έργα και πρόσκαιρες λύσεις δεν πιστεύω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος νομίζει ότι θα λυθεί πλήρως το πρόβλημα. Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των μεδουσών συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, την άνοδο της θερμοκρασίας στις θάλασσες, με την τροποποίηση των ανέμων και των ρευμάτων. Άρα είναι ένα ζήτημα που αφορά το παγκόσμιο κλιματικό φαινόμενο και δεν μπορεί να λυθεί σε μια περιοχή μόνο. Επίσης είναι ένα περιοδικό οικολογικό φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε 8 με 10 χρόνια.
Έχουν ξανασυμβεί περίοδοι  με αυξημένο αριθμό μεδουσών. Είναι κάποια ζητήματα που πρέπει να τα λύνουμε με φυσικούς και όχι πάντα μηχανικούς τρόπους. Επίσης υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας μιας και το θέμα συνδέεται και με την υπεραλίευση, την τροποποίηση της τροφικής αλυσίδας, όπως φαίνεται να συνδέεται και με την ελλιπή επεξεργασία λυμάτων.
Αυτά τα φαινόμενα (υπερκατανάλωση και λύματα)  έχουν αναπτυχθεί με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Στην επόμενη φάση των 16 του κυπέλλου ΕΠΣΚ προκρίθηκε η Κόρινθος 06 που συνέτριψε στο γήπεδο Κλενιας την τοπική ομάδα με 7-1.

Στην επόμενη φάση των 16 του κυπέλλ...

18 October 2017

Στην επόμενη φάση των 16 του κυπέλλου ΕΠΣΚ προκρίθηκε η Κόρινθος 06 που συνέτριψε στο γήπεδο...

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης...

18 October 2017

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας.