Για ποιές επιχειρήσεις θα διαγράφονται χρέη προς το δημόσιο

10 Mar 2017
1229 times

«Κούρεμα» έως 95% των οφειλόμενων προσαυξήσεων, προστίμων και ΦΠΑ, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο θα προβλέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται «στο κόκκινο», εφόσον αυτό κριθεί από την έκθεση βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ελληνική πλευρά στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση συμφώνησε να κουρευτούν οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι παρακρατούμενοι φόροι, δηλαδή ΦΠΑ και ΦΜΥ, που αποτελούσε πεδίο διαμάχης με τους δανειστές, ενώ οι δόσεις μπορεί να ανέλθουν έως τις 120.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησαν σε διαγραφή χρεών προς το δημόσιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, οι οποίες οφειλές έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσω του επανυπολογισμού των προστίμων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα γίνεται «κούρεμα» των παρακρατούμενων φόρων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ειδικότερα η συμφωνία περιλαμβάνει:
– κούρεμα έως 95% στα πρόστιμα
– κούρεμα έως 85% στις προσαυξήσεις, συμπεριλαμβανομένων οφειλών για ΦΠΑ.

Να διευκρινιστεί ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε ασφαλιστικά και πρόστιμα που δεν έχουν να κάνουν με φορολογικά ζητήματα, ενώ εκκρεμούν να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις και τα συγκεκριμένα κριτήρια για το ύψος της ελάφρυνσης, τα οποία θα βασίζονται στην έκθεση βιωσιμότητας.

Κεντρικό ρόλο θα έχει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), στην οποία, μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί 1.600 διαμεσολαβητές σε όλη τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας θα καταθέτει αίτηση ρύθμισης των χρεών στην Ειδική Γραμματεία με καταγεγραμμένα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από το ιστορικό της εταιρείας, το business plan, τις βεβαιώσεις οφειλών, τις φορολογικές δηλώσεις κ.λπ.

Ο πιστοποιημένος διαμεσολαβητής θα ελέγχει την πληρότητα και την αξιοπιστία των στοιχείων, θα εγγυάται την ορθότητά τους και θα προωθεί την αίτηση στους πιστωτές ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για συμφωνία του 60% των πιστωτών και για το είδος της ρύθμισης.

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Υπέροχες ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης

Υπέροχες ιδέες για χειροποίητες μπο...

24 July 2017

Οι μπομπονιέρες της βάπτισης μπορεί να είναι απολύτως δική μας δημιουργία με εύκολα, γρήγορα και οικονομικά...

ΤΩΡΑ: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη στη Ζήρεια - Μεταφέρεται αυτή την ώρα με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο

ΤΩΡΑ: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απε...

24 July 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ορειβάτη που τραυματίστηκε σήμερα στο όρος Ζήρεια.