Για ποιές επιχειρήσεις θα διαγράφονται χρέη προς το δημόσιο

10 Mar 2017
1363 times

«Κούρεμα» έως 95% των οφειλόμενων προσαυξήσεων, προστίμων και ΦΠΑ, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο θα προβλέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται «στο κόκκινο», εφόσον αυτό κριθεί από την έκθεση βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ελληνική πλευρά στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση συμφώνησε να κουρευτούν οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι παρακρατούμενοι φόροι, δηλαδή ΦΠΑ και ΦΜΥ, που αποτελούσε πεδίο διαμάχης με τους δανειστές, ενώ οι δόσεις μπορεί να ανέλθουν έως τις 120.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησαν σε διαγραφή χρεών προς το δημόσιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ, οι οποίες οφειλές έχουν δημιουργηθεί έως τις 31/12/2016.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσω του επανυπολογισμού των προστίμων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα γίνεται «κούρεμα» των παρακρατούμενων φόρων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ειδικότερα η συμφωνία περιλαμβάνει:
– κούρεμα έως 95% στα πρόστιμα
– κούρεμα έως 85% στις προσαυξήσεις, συμπεριλαμβανομένων οφειλών για ΦΠΑ.

Να διευκρινιστεί ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε ασφαλιστικά και πρόστιμα που δεν έχουν να κάνουν με φορολογικά ζητήματα, ενώ εκκρεμούν να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις και τα συγκεκριμένα κριτήρια για το ύψος της ελάφρυνσης, τα οποία θα βασίζονται στην έκθεση βιωσιμότητας.

Κεντρικό ρόλο θα έχει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), στην οποία, μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί 1.600 διαμεσολαβητές σε όλη τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας θα καταθέτει αίτηση ρύθμισης των χρεών στην Ειδική Γραμματεία με καταγεγραμμένα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από το ιστορικό της εταιρείας, το business plan, τις βεβαιώσεις οφειλών, τις φορολογικές δηλώσεις κ.λπ.

Ο πιστοποιημένος διαμεσολαβητής θα ελέγχει την πληρότητα και την αξιοπιστία των στοιχείων, θα εγγυάται την ορθότητά τους και θα προωθεί την αίτηση στους πιστωτές ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για συμφωνία του 60% των πιστωτών και για το είδος της ρύθμισης.

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο korinthostv@gmail.com - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Ενημερωτική Εκδήλωση «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» για τους Δημότες

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ξυλοκάστρ...

21 November 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα:...

Εντοπίστηκε νεκρός στη Μάνδρα - 21 τα θύματα της τραγωδίας

Εντοπίστηκε νεκρός στη Μάνδρα - 21 ...

21 November 2017

Κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης μία ακόμα ανθρώπινη σορός,...