Με κάρτα και στο TAXISnet η εξόφληση των φόρων

11 Aug 2017
140 times

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν τις οφειλές τους προς την Εφορία απευθείας στο TAXISnet. Την αρχή θα κάνει η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια η δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σχετική εφαρμογή στο TAXISnet, η οποία θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη σχεδιάζει πέντε ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές προς διευκόλυνση των φορολογουμένων.

 

Βάσει του φετινού επιχειρηματικού σχεδίου της ΑΑΔΕ η εν λόγω εφαρμογή για τις πληρωμές με κάρτες μέσω TAXISnet έπρεπε να είχε τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες και προς αποφυγή σφαλμάτων και κατ΄επέκταση την ταλαιπωρία του κοινού, αποφασίστηκε η καθυστέρηση της υλοποίησής της.

Εκτός απροόπτου από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα -εφόσον το επιθυμούν- να καταβάλουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη του φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να χρεώνουν απευθείας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα για την πληρωμή των φόρων, χωρίς να χρειάζεται η μετάβασή τους στις τράπεζες.

Ωστόσο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «σπάνε» την οφειλή τους σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την ...

20 August 2017

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων αναφέρει:

Άγ.Θεόδωροι: Φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή, τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο (VIDEO)

Άγ.Θεόδωροι: Φωτιά ξέσπασε σε κατοι...

20 August 2017

Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στον οικισμό Κατσιβιρι σε οικοπεδικό χώρο ανάμεσα στα σπίτια.Η πυρκαγιά τέθηκε πολύ...