ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΠ. ΘΩΜΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΑΚΑΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Χιλιομοδίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, στον εκει πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τους Αιδεσ. π. Δημήτριο Καρυοφύλλα, π. Ιωάννη Ματζιαγρή, π. Γεώργιο Καρδάση, π. Δημήτριο Τσιωτάκη και τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Άγγελο Τσελώνη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, που ήταν εμπνευσμένο από την Ανάσταση του Κυρίου και το υπέρλαμπρο Φως Της, επεσήμανε ότι οι τιμώμενοι Άγιοι Γεώργιος και ο εκ μεταθέσεως εορτάζων Άγιος Μακάριος ο Νοταράς, Αρχιεπίσκοπος Κορίνθου, «λουσμένοι» από το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως δεν έπαψαν να ομολογούν πίστη στον Αναστάντα Κύριο, ακόμα και σε καιρούς κατά τους οποίους η Χριστιανοσύνη ήταν υπό διωγμό. Παρότρυνε δε τους παρισταμένους πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασικίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Βασίλειος Νανόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου, να παραμείνουν και αυτοί, κατά μίμησιν προς τους εορτάζοντες  Αγίους, «λουσμένοι» στο Φως του Αναστάντος Χριστού ζώντας εν μετανοία, με αγάπη και ειρήνη.

Την επομένη το πρωί, Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2017, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου και Μακαρίου στην Κόρινθο. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι Διάκονοί του και ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Παύλος Στρούμπας.

Στην ομίλια του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνα που ιστορικά εβεβαίωσαν και τεκμηρίωσαν την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τονίζοντας ιδιαιτέρως την σωτήρια ομολογία των αυτοπτών και αυτηκόων μαρτύρων και δίδοντας έμφαση στην πολύ σημαντική για την Χριστιανική Πίστη ομολογία του Απ. Θωμά.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας, ο Κλήρος και οι πιστοί, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Βασιλείου Νανόπουλου και Δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποίησαν την Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγίου Γεωργίου, της οποίας προηγούντο έφιπποι πιστοί, μεταξύ των οποίων και γυναίκες, με εικόνες του Αγίου στα χέρια τους συνεχίζοντας την παράδοση του «εθίμου των καβαλάρηδων», προσδίδοντας μια ξεχωριστή παραδοσιακή νότα στην εορτή του Τροπαιοφόρου καβαλάρη Αγίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

O Μιχάλης Τσιχριτζής παρουσίασε τον συνδυασμό του (video - φώτο)

O Μιχάλης Τσιχριτζής παρουσίασε τον...

23 June 2017

Το βράδυ  στον χώρο εκδηλώσεων «ΘΕΑ» στην παραλία Κάτω Άσσου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ...

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για 12χρονη - Την άρπαξε ο πατέρας της από το νοσοκομείο

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για 12χρονη - Τ...

23 June 2017

Συναγερμός έχει σημάνει για τον εντοπισμό της 12χρονης KIRYAKOVA MINKA - «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» προχώρησε...