ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ (ΦΩΤΟ)

Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ευσταθίου Κλουκινιώτη, υιού του Αιδεσ. Ιερέως π. Σπήλιου Κλουκινιώτη, εφημερίου Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ζευγολατείου, ετέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας Κορινθίας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά», ο Ιερομ. π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου καθώς και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσ. π. Τσαμπίκος Πετρόπουλος. 

Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβ. Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον δίκαιο και πολύαθλο Ιώβ, ως διαχρονικό παράδειγμα προς μίμηση για τους ανθρώπους εκείνους που δοκιμάζονται, θλίβονται και χάνουν προσφιλή τους άτομα, ωστόσο παραμένουν εδραίοι στην πίστη τους προσμένοντας και προσδοκώντας την ανάσταση και την αιωνιότητα και δεν παύουν να δοξολογούν τον Θεό επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Ιώβ :«Εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον ἀπὸ τοῦ νῦν, καὶ ἕως τοῦ αἰῶνος.».

Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ετέλεσε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ευσταθίου, ευχόμενος προς τον Ιερέα πατέρα του και την Πρεσβυτέρα μητέρα του ως και τους λοιπούς συγγενείς του ο Κύριος να τους παρηγορεί και να τους δίδει δύναμη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του! 

 

 

 

Rate this item
(1 Vote)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Στην επόμενη φάση των 16 του κυπέλλου ΕΠΣΚ προκρίθηκε η Κόρινθος 06 που συνέτριψε στο γήπεδο Κλενιας την τοπική ομάδα με 7-1.

Στην επόμενη φάση των 16 του κυπέλλ...

18 October 2017

Στην επόμενη φάση των 16 του κυπέλλου ΕΠΣΚ προκρίθηκε η Κόρινθος 06 που συνέτριψε στο γήπεδο...

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης...

18 October 2017

Δείτε τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας.