ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗιΕΟΡΤΗι ΤΟΥ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟΝ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρεπείας και με την αρμόζουσα σεμνότητα ετελέσθη το εσπέρας της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου προς Τρίτην 3 Οκτωβρίου 2017, εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Επισκόπου Αθηνών.

Κατ᾿ αυτήν την ημέραν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήρια του, αλλά λόγω της συγκλήσεως της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν παρέστη κατ᾿ αυτήν.

Από ενωρίς η Ιερά Εικών και το ΤίμιονΛείψανον του Αγίου Διονυσίου είχονεκτεθή εις το μέσον του περικαλλούς Ι. Ναού προς ασπασμόν υπό του ευσεβούς εκκλησιάσματος, το οποίο έσπευσε ναπροσευχηθή υπέρ του Επισκόπου του, το δε ΆγιονΘυσιαστήριονεκύκλωσανσυλλειτουργούντες υπέρ των είκοσι (20) Πρεσβυτέρων με πρώτον τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγούμενον της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Πανοσ. Αρχιμ. κ. ΆνθιμονΠαπαλεξόπουλον, ενώ τα Ιεροψαλτικά αναλόγια διηκόνησαν καλλίφωνοι Ιεροψάλτες υπό τον κ. ΙωάννηνΛιούντρην.

Τον θείον λόγονεκήρυξε με ιδιαιτέραν χάριν ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, αναφερθείς εις απλάςαλλ᾿ουσιαστικάς αληθείας και επικαίρους πραγματικότητας εις σχέσιν και αναφοράν με τα αναγραφόμενα εις το βιβλίον των Πράξεων των Αποστόλων περί των Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, αλλά και εις τον «άγγελον» της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας, τον ΣεβασμιώτατονΜητροπολίτην μας κ. Διονύσιον, ο οποίος ηλεήθηνα κατασταθή εις την έδραν της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας, ως ο 88ος διάδοχος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του και ιδρυτού αυτής, πηδαλιουχών επί ενδεκαετίανόλην την Τοπικήν μας Εκκλησίαν.

Ευχαρίστησε εκ βαθέων τον εορτάζονταΠοιμενάρχην μας δια την θυσιαστικήν του καθημερινήνπροσφοράν, ώστε το έργον του Θεού να διεξάγηταιαπροσκόπτως, η δε Τοπική μας Εκκλησία να οικοδομήται και να λαμπρύνηται εν Κυρίω, κατακλείων πως, αν απαριθμούσε «έργα και ημέρας» της αρχιερατείας του, θα του έλεγεν: Αν δι᾿ό,τιεγένετουπάρχη χώρος δι᾿έπαινον, αυτός ανήκει εις τον Κύριον, ο οποίος είπεν • «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιω. ιε΄, 5). Ακόμη εζήτησε την συγγνώμην του δια τυχόν σφάλματα και σημειωθείσας παραλήψεις υπό «των συνεργών του εν Χριστώ Ιησού» (πρβλ. Ρωμ. ιστ΄,3), παρεκάλεσε δε τον Ιερόν Κλήρον, τας Μοναστικάς Αδελφότητας, αι οποίαι παρίσταντο συμπροσευχόμεναι, και τον ευσεβή Λαόν να εύχωνται, όπως η χάρις του Θεού διακρατή αυτόν «εν ειρήνη, σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας» εις έτη πάμπολλα.

Προ του «Δι᾿ ευχών» της Ι. Αγρυπνίας εψάλη το «Πολυχρόνιον», εις δε το εκκλησίασμα διενεμήθησαν γλυκύσματα δια τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Τραγωδία στη Νεράντζα Κορινθίας: 55χρονος χτυπήθηκε από σιδερόβεργα την ώρα που έκανε εργασίες με το τρακτέρ στο χωράφι του

Τραγωδία στη Νεράντζα Κορινθίας: 55...

13 December 2017

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Νεράντζα Κορινθίας, 55χρονος κάτοικος της περιοχής χτυπήθηκε από σιδερόβεργα την ώρα που...

Δημήτρης Μπίτζιος: Πάντα και παντού ΠΡΩΤΟΣ!!!

Δημήτρης Μπίτζιος: Πάντα και παντού...

13 December 2017

Οπως έχουμε γράψει αρκετές φορές για τον Πρόεδρο του Χιλιομοδίου, Δημήτρη Μπίτζιο, είναι ο άνθρωπος που...