ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Σύναξη Εφημερίων, Κατηχητών/τριων και Ιεροκηρύκων, που δραστηριοποιούνται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Σικυώνος, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017.

Η Σύναξη σκοπό είχε την πνευματική αφύπνιση των στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην συγκεκριμένη Αρχιερατική Περιφέρεια και την δραστηριοποίησηαυτών προς αντιμετώπιση ποιμαντικών, διοικητικών, οικονομικών και πνευματικών  ζητημάτων, που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με πατρική στοργή και διακριτικότητα συνέστησε στους Ιεροκήρυκες, Εφημερίους και Κατηχητές τρόπους πνευματικής εργασίας, ώστε η Τοπική μας Εκκλησία συντονισμένα και σταθερά να δύναται να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στην Χώρα μας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αυτή της γενικής κρίσεως, που συνεχίζει να συνέχει την Πατρίδα μας.

Τόνισε τον Επισκοποκεντρικό χαρακτήρα της Εκκλησίας μας και προέτρεψε τους Κληρικούς και Λαϊκούς συνεργάτες του να εργάζονται Εκκλησιαστικά και σύμφωνα με την Ιεροκανονική Τάξη προς πνευματική οικοδομή και ψυχική σωτηρία των πιστών, τονίζοντας ακόμη και την επιταγή των ημερών για μεγαλύτερη φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε σε «πνευματικό οικογενειακό περιβάλλον» και εκτός από την ενημέρωση, τις κατευθυντήριες γραμμές, τις συστάσεις, τις προτάσεις, την πνευματική ωφέλεια, χάρισε στους συμμετέχοντες την βεβαιότητα της πατρικής θαλπωρής εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας.

 

 

Rate this item
(2 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

ΣΕΟ Λουτρακίου : Δημιουργία ομάδας για τον καθαρισμό σπιτιών στη Δ. Αττική

ΣΕΟ Λουτρακίου : Δημιουργία ομάδας ...

20 November 2017

Η Τ.Ο. ΣΕΟ Λουτρακίου ανακοινώνει την δημιουργία ομάδας που θα βοηθήσει να καθαριστούν τα σπίτια των...

Ημερίδα Ακαδημιών του ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Λουτρακίου στο ΘΩΔΕΙΟ στάδιο (φώτο)

Ημερίδα Ακαδημιών του ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ...

20 November 2017

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017  πραγματοποιήθηκε  από τον Α.Ο. Ποσειδώνα  Λουτρακίου, τμήμα στίβου,αθλητική ημερίδα. Συμμετείχαν επτά...