ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ & ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

Επέστρεψε χθες αργά το βράδυ, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος από την ολιγοήμερη Ιερά Αποδημία στους Αγίους Τόπους και στο εκεί Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στην Ιερά αυτή Αποδημία συμμετείχαν εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλουπ. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Αιδεσ. π. Γρηγόριος Θεοδώρου, π. Δημήτριος Ζούζιαςπ. Ιωάννης Χαμάληςπ. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Γεώργιος Μπρίνιας, οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς, καθώς και «γκρουπ» δεκάδων προσκυνητών από ολόκληρη την Κορινθία.

Εκτός από το πρόγραμμα των προσευχών και των ξεναγήσεων στα «Άγια Πατήματα», ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και άπαντα τα μέλη της Ιεραποδημίας επεσκέφθησαν καθηκόντως, την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχτηκε στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου, τους καλωσόρισε στους Αγίους Τόπους, τους ομίλησε ευπροσήγορα και πνευματικά και τους ανέλυσε τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το Πατριαρχείο και τα Πανάγια Προσκυνήματα, ευχηθείς να αποβή άξια η Ιερά Θεωρία τους. Τον Μακαριώτατο εκ μέρους των προσκυνητών ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος διαβεβαιώνοντάς Τον για την αγάπη και τον σεβασμό όλων προς το πρόσωπό Του και το Τάγμα των Αγιοταφιτών Πατέρων αλλά και τα κατακλύζοντα αυτούς Ιερά συναισθήματα, μάλιστα, ως ένδειξη τιμής, προσέφερε στον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο την λογία της Κορινθιακής Εκκλησίας προς ενίσχυση των αναγκών του παλαιφάτου Πατριαρχείου, ενώ ο Μακαριώτατος ανταπέδωσε, ως ευλογία, εις μεν τον Επίσκοπο Αρχιερατικό Σταυρό και Εγκόλπιο, στους δε Κληρικούς και λαϊκούς αναμνηστικά προς ευλογία.

     Ύψιστη τιμή και ιδιαίτερη ευλογία, για ολόκληρη την Εκκλησία της Κορίνθου, απετέλεσε το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, συνιερουργούντος του Αγιοταφίτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, προσευχόμενος και ευχόμενος υπέρ της Τοπικής μας Εκκλησίας και του εμπεπιστευμένου του Ποιμνίου.

Είθε η Ιερή αυτή Αποδημία να αποτελέσει πνευματική ενίσχυση για τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα το πολυσχιδές έργο του στην Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και αφορμή για την αναζωπύρωση της πίστεως και του ένθεου αγώνα των Κληρικών και των πιστών Λαϊκών, που ακολούθησαν τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο Ιερό αυτό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.      

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ευθύνονται για όλα…

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ...

11 December 2017

Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου…….

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Ίδρυμα "Νικολάου Θεοδώρου" (video)

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές...

11 December 2017

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος Νικολάου Θεοδώρου σε φοιτητές και φοιτήτριες ανώτερων και ανωτατων σχολών.