Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ "ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"

Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Διονύσιος,ξεκίνησαν με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά,οι συνάξεις πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Προσκεκλημένος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας ανέπτυξε το θέμα:«Ο Επίσκοπος στην Εκκλησία και η Εκκλησία στον Επίσκοπο».Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας με τον βαθυνούστατο θεολογικό του λόγο, κατόρθωσε με απλές σκέψεις και παραδείγματα να ομιλήσει για την εκκλησιολογία του Αγίου Κυπριανού Καρχηδόνος, αναλύοντας τον θεσμό της Εκκλησίας,που στην βάση της είναι,η υπό τον Επίσκοπο τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.Χρησιμοποιώντας παράλληλα και άλλους Αποστολικούς Πατέρες, όπως τον Άγιο Ιγνάτιοτον Θεοφόρο και τον Κλήμεντα Ρώμης κατέδειξε ότι το κατεξοχήν έργο του Επισκόπου είναι η Θεία Ευχαριστία και ότι από αυτήν πηγάζει όλη η εξουσία του Επισκόπου όχι μόνον η αγιαστική αλλά και η ποιμαντική και διοικητική.Παρουσίασε δε, ένα κείμενο του Αγίου Διονυσίου Κορίνθου, στο οποίο αποτυπώνεται το βαθύτερο θεολογικό νόημα,  για το οποίο όλα στην Εκκλησία γίνονται με την ευλογία του Επισκόπου, σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται Ευχαριστία χωρίς Επίσκοπο,καθώς και Επίσκοπος χωρίς Ευχαριστία.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ Διονύσιος,αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο άγιο αδελφό του για την μεστή θεολογικών νοημάτων διδασκαλία του, έκλεισε την εσπερινή αυτή σύναξη τονίζοντας ότι στις μέρες μας το πρόσωπο του Επισκόπου καθίσταται τραγικό,όχι τόσο εκ της μη αναγνωρίσεως του έργου του, όσο εκ των σοβαρών εκκλησιολογικών εκτροπών, όπωςαπό τους φερομένους και αλληλοσπαρασσομένουςΠαλαιοημερολογίτες ή και «ζηλωτές», οι οποίοι με φανατισμό καταστρατηγούν,αποδομούν και παραπλανούν, την υπό τον κανονικό και νόμιμο Επίσκοπο, λογική ποίμνη του Χριστού.

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ευθύνονται για όλα…

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ...

11 December 2017

Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου…….

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Ίδρυμα "Νικολάου Θεοδώρου" (video)

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές...

11 December 2017

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος Νικολάου Θεοδώρου σε φοιτητές και φοιτήτριες ανώτερων και ανωτατων σχολών.