Χαμός στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας - Άκουσε την απόφαση για τη δολοφονία του Σπύρου Ιωάννου και επιτέθηκε στους δικαστές

12 May 2017
1190 times

Επεισοδιακά και με καταδίκες ολοκληρώθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η επανεκδίκαση, έπειτα από εντολή του Αρείου Πάγου, της υπόθεσης για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία, στις 26 Ιανουαρίου 2009.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δύο κατηγορουμένους για το έγκλημα. Ειδικότερα, έκρινε το Βορειοηπειρώτη Ο.Ν. ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του επέβαλε και αυτή τη φορά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το συγκατηγορούμενό του Αλβανό καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών, μειώνοντας την ποινή του από τα 20 χρόνια κάθειρξης, καθώς μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού με τον πρώτο κατηγορούμενο σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Να σημειωθεί ότι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, βάσει της οποίας διατάχθηκε η επανεκδίκαση της υπόθεσης, είχε καταθέσει ο Βορειοηπειρώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε αρνηθεί αρχικά να παραστεί σε αυτή και διατάχθηκε από το δικαστήριο η βίαιη μεταγωγή του από τις φυλακές.


Με την ολοκλήρωση ανακοίνωσης της απόφασης και λίγο πριν από την αποχώρηση της Έδρας του δικαστηρίου, με μια αστραπιαία κίνηση ο Βορειοηπειρώτης κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά προς αυτή. Στην ουσία εκτινάχθηκε από τη θέση του στο εδώλιο και κατάφερε να φτάσει στην έδρα, βάζοντας τα χέρια του πάνω σε αυτή και προσπαθώντας να σκαρφαλώσει. Ευτυχώς, οι αστυνομικοί αντέδρασαν και τον ακινητοποίησαν άμεσα, με τον ίδιο να φωνάζει στους δικαστές ότι τον έστειλαν και τον ξαναστέλνουν στη φυλακή άδικα, διότι είναι αθώος.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, ενώ του πέρασαν χειροπέδες και απομάκρυναν από την αίθουσα και το συγκατηγορούμενό του. Παράλληλα, έντονη ήταν και η αντίδραση του γιου του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη για την απόφαση του δικαστηρίου. Λίγο πριν τον κατεβάσουν στα κρατητήρια, ο Βορειοηπειρώτης, απευθυνόμενος στον αδελφό του θύματος και δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής, του είπε: «Θα τη βρω την αλήθεια, θα το δεις».

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας διαφοροποίησε χθες την απόφασή του, καθώς έκρινε ότι τη δολοφονική επίθεση κατά του δικηγόρου έκανε μόνος του ο Βορειοηπειρώτης και όχι από κοινού με τον Αλβανό, τον οποίο πλέον χαρακτήρισε απλό συνεργό. Το δικαστήριο, προφανώς, αποδέχτηκε το σενάριο που περιέγραψε στην ομολογία του ο Αλβανός, ότι δηλαδή μόνος του ο Βορειοηπειρώτης μπήκε στο γραφείο του δικηγόρου και πως ο ίδιος εισήλθε, όταν άκουσε μεγάλη φασαρία, ενώ τράβηξε τον πρώτο να φύγει, όταν είδε να τον χτυπάει πολύ.

Έτσι, ομόφωνα επέβαλε στον πρώτο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ απέρριψε τα αιτήματα των δικηγόρων του να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλή συμπεριφοράς. Επίσης, επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: tharrosnews.gr

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Δημοφιλή άρθρα

Korinthostv Νέα

Σε νέα γραφεία η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κορίνθου της Νέας Δημοκρατίας (video)

Σε νέα γραφεία η Δημοτική Τοπική Ορ...

19 September 2017

Στην οδό Πυλαρινού 45, 1ος όροφος στεγάζονται πλέον τα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κορίνθου της...

Έρχεται το «Corinthian Pro MMA» στις 23 Σεπτεμβρίου - Επίλεκτοι αγώνες ΜΜΑ σε οκτάγωνο κλουβί για πρώτη φορά στη Πελοπόννησο.(video)

Έρχεται το «Corinthian Pro MMA» στι...

19 September 2017

Η Κόρινθος είναι μία πόλη με μαχητική καρδιά και η νέα διοργάνωση «Corinthian Pro MMA» ευελπιστεί...