Χαμός στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας - Άκουσε την απόφαση για τη δολοφονία του Σπύρου Ιωάννου και επιτέθηκε στους δικαστές

12 May 2017
1239 times

Επεισοδιακά και με καταδίκες ολοκληρώθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η επανεκδίκαση, έπειτα από εντολή του Αρείου Πάγου, της υπόθεσης για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία, στις 26 Ιανουαρίου 2009.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δύο κατηγορουμένους για το έγκλημα. Ειδικότερα, έκρινε το Βορειοηπειρώτη Ο.Ν. ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του επέβαλε και αυτή τη φορά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το συγκατηγορούμενό του Αλβανό καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών, μειώνοντας την ποινή του από τα 20 χρόνια κάθειρξης, καθώς μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού με τον πρώτο κατηγορούμενο σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Να σημειωθεί ότι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, βάσει της οποίας διατάχθηκε η επανεκδίκαση της υπόθεσης, είχε καταθέσει ο Βορειοηπειρώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε αρνηθεί αρχικά να παραστεί σε αυτή και διατάχθηκε από το δικαστήριο η βίαιη μεταγωγή του από τις φυλακές.


Με την ολοκλήρωση ανακοίνωσης της απόφασης και λίγο πριν από την αποχώρηση της Έδρας του δικαστηρίου, με μια αστραπιαία κίνηση ο Βορειοηπειρώτης κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά προς αυτή. Στην ουσία εκτινάχθηκε από τη θέση του στο εδώλιο και κατάφερε να φτάσει στην έδρα, βάζοντας τα χέρια του πάνω σε αυτή και προσπαθώντας να σκαρφαλώσει. Ευτυχώς, οι αστυνομικοί αντέδρασαν και τον ακινητοποίησαν άμεσα, με τον ίδιο να φωνάζει στους δικαστές ότι τον έστειλαν και τον ξαναστέλνουν στη φυλακή άδικα, διότι είναι αθώος.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, ενώ του πέρασαν χειροπέδες και απομάκρυναν από την αίθουσα και το συγκατηγορούμενό του. Παράλληλα, έντονη ήταν και η αντίδραση του γιου του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη για την απόφαση του δικαστηρίου. Λίγο πριν τον κατεβάσουν στα κρατητήρια, ο Βορειοηπειρώτης, απευθυνόμενος στον αδελφό του θύματος και δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής, του είπε: «Θα τη βρω την αλήθεια, θα το δεις».

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας διαφοροποίησε χθες την απόφασή του, καθώς έκρινε ότι τη δολοφονική επίθεση κατά του δικηγόρου έκανε μόνος του ο Βορειοηπειρώτης και όχι από κοινού με τον Αλβανό, τον οποίο πλέον χαρακτήρισε απλό συνεργό. Το δικαστήριο, προφανώς, αποδέχτηκε το σενάριο που περιέγραψε στην ομολογία του ο Αλβανός, ότι δηλαδή μόνος του ο Βορειοηπειρώτης μπήκε στο γραφείο του δικηγόρου και πως ο ίδιος εισήλθε, όταν άκουσε μεγάλη φασαρία, ενώ τράβηξε τον πρώτο να φύγει, όταν είδε να τον χτυπάει πολύ.

Έτσι, ομόφωνα επέβαλε στον πρώτο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ απέρριψε τα αιτήματα των δικηγόρων του να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλή συμπεριφοράς. Επίσης, επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: tharrosnews.gr

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Μηνιαίοι λογαριασμοί και τέλος στο «έναντι» με ηλεκτρονικούς λογαριασμούς

Μηνιαίοι λογαριασμοί και τέλος στο ...

23 November 2017

Η καθιέρωση το 2018 μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος και βεβαίως η κατάργηση του «έναντι» θα είναι το...

Γιώργος Μουρούτσος: Eίμαι Αντιδήμαρχος "άνευ χαρτοφυλακίου" (video)

Γιώργος Μουρούτσος: Eίμαι Αντιδήμαρ...

23 November 2017

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Γιώργος Μουρούτσος με αφορμή την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του  από τον Δήμαρχο Κορινθίων, ανέφερε μεταξύ άλλων,