Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα του ψηφισμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων Πελοποννήσου ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος της Τρίπολης

11 Aug 2017
215 times

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα του ψηφισμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων Πελοποννήσου, ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος της Τρίπολης, μαζί με άλλους Δήμους της Περιφέρειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, κατά πλειοψηφία (θετική ψήφο έδωσε η κυβερνώσα παράταξη και η «Μαντινειακή Συμπολιτεία της κ. Αντωνίας Γιαννούλη), εξουσιοδότησε το Δήμο, να ορίσει δικηγόρο, ώστε να μπορεί ο Δήμος, να παρευρεθεί στην εκδίκαση-συζήτηση της αίτησης προσωρινής αναστολής του ΠΕΣΔΑ του ΦΟΔΣΑ.

Οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις, ψήφισαν «παρών», ενώ η παράταξη Τζιούμη, αποχώρησε απ’ το εκτός ημερήσιας αυτό θέμα (επιθυμούσε την απόσυρσή του).

θυμίζουμε, εδώ, ότι εκκρεμεί η υπογραφή του ΣΔΙΤ Πελ/σου, ενώ άλλοι δήμοι, όπως αυτός του Άργους, της Σπάρτξς και της Κορίνθου, επιθυμούν την αποκεντρωμένη διαχείριση και όχι την κεντρική της Περιφέρειας.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κορινθίων, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ενημέρωσε ότι, ήδη, υπάρχει δημοτική απόφαση για έναρξη δημοπράτησης έργου που αφορά την κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων.

Κάτι παρόμοιο επιθυμεί και η δημοτική αρχή της Τρίπολης, που επιδιώκει να κάνει δημοτική διαχείριση με δική της μονάδα στην περιοχή του Μεγαβουνίου Βαλτετσίου.

Οι πιο πάνω δήμοι, είχαν ανακοινώσει πριν λίγο καιρό, ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για τον ΠΕΣΔΑ που περιγράφεται στην πρόσφατη ΚΥΑ, θεωρώντας, ότι δεν είναι αυτός που είχε ψηφιστεί στον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων.

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην παραλία Καλάμια στην Κόρινθο

Νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην παρ...

17 August 2017

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της...

Έκκληση του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Παναγιώτη Παρασκευά - Κάνετε οικονομία στο νερό, θα γίνονται διακοπές υδροδότησης

Έκκληση του Προέδρου Τοπικής Κοινότ...

17 August 2017

Έκκληση του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Παναγιώτη Παρασκευά στους κατοίκους του χωριού, "Κάνετε οικονομία στο νερό, γίνονται διακοπές...