Γ. Ψυχογιός στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου: «Να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις αγορές «χωρίς μεσάζοντες»

07 Nov 2017
160 times

Ολοκλήρωσε ηΔιαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίουτην επεξεργασία τουνομοσχεδίου τουΥπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας».

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ,Γιώργος Ψυχογιός, κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή αναφέρθηκε στο άρθρο 37 το οποίο θεσμοθετεί τις αγορές των καταναλωτών, τις αγορές, δηλαδή, χωρίς μεσάζοντες. Ειδικότερα ο βουλευτής τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για πρωτοβουλίες οι οποίες άνθισαν μέσα στην κρίση και ανέδειξαν την αλληλεγγύη, αλλά και μια άλλη λογική στην κοινωνία, την οικονομία και την αγορά.Μέρος της ανοιχτής συλλογικότητας, που λέγεται Αλληλεγγύη για Όλους, ήταν και είναι και οι αγορές χωρίς μεσάζοντες, με πολλαπλές άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, τη νομική στήριξη και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Επί του άρθρου 37, λοιπόν, θα πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά τη λειτουργία των αγορών αυτών πιο συχνά, για παράδειγμα μια φορά το μήνα και όχι ανά δίμηνο, πιθανόν μάλιστα τις Κυριακές για να μη συμπίπτουν με τις λαϊκές αγορές. Και αυτό γιατί; Διότι απευθυνόμαστε σε οικονομικά αδύναμους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη τα προϊόντα αυτά, είναι καθημερινής χρήσης και υπάρχει και το πρόβλημα των αποθηκευτικών χώρων.Δεύτερον, θα πρέπει να δούμε και το πλαίσιο και την αρμοδιότητα αδειοδότησης τους.Τρίτον, χρειάζεται να εξετάσουμε μια σειρά από πρακτικά ζητήματα που μπορούν να διευκολύνουν τη λειτουργία των αγορών χωρίς μεσάζοντες, τα οποία επίσης προτείνονται από τους φορείς.

Συμπερασματικά, νομίζω ότι στόχος μαςείναι να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε με το άρθρο 37 όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάπτυξη των συλλογικοτήτων χωρίς μεσάζοντες, διευκολύνοντας την δημιουργία τους.Σε αυτή την κατεύθυνση, μπορούμε και πρέπει να εξασφαλίσουμε μια ισορροπία και με τις λαϊκές αγορές και με την κοινωνία.Οπότε, προτείνω να δούμε αυτές τις τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια τόσο σημαντική και  ιστορική στιγμή για τα κινήματα».

Αθήνα, 06.11.2017

Γιώργος Ψυχογιός

Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Λουτράκι: H απάντηση του Δημάρχου στον Κώστα Λογοθέτη (video)

Λουτράκι: H απάντηση του Δημάρχου σ...

18 November 2017

Μας είπατε μοιραίους και εγκληματίες, όχι εμάς, τους εργαζόμενους του Καζίνο, το Εργατικό Κέντρο και ολη...

Την Δευτέρα 20/11 η ΕΠΟ αποφασίζει για προπονητή

Την Δευτέρα 20/11 η ΕΠΟ αποφασίζει ...

18 November 2017

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την προσεχή Δευτέρα 20 Νοεμβρίου όπως όλα δείχνουν η ΕΠΟ θα αποφασίσει σστη Θεσσαλονίκη το αν θα...