Γελάει και το παρδαλό κατσίκι κάθε χρόνο με το "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών με τα... εισοδήματα νοικοκυράς!

07 Dec 2017
224 times

Την δεκαετία του 90 κι ενώ χρόνο με το χρόνο εντεινόταν η λαϊκή δυσαρέσκεια, το πολιτικό σύστημα αποφάσισε να "βγάλει στη δημοσιότητα" το "πόθεν έσχες" των εθνοπατέρων.

Βέβαια και τότε ο κοσμάκης εκάγχασε, διότι αυτή είναι μια νοοτροπία που διέπει πολιτικούς άλλων χωρών, οι οποίοι έχουν και μια κάποια ευθιξία ώστε αν ακουστεί τίποτε για το όνομά τους να παραιτηθούν. Για την μεταπολιτευτική Ελλάδα όμως που ο κάθε κλέφτης παραδίδει και μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας, μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται μια τέτοια πρακτική.

Έτσι λοιπόν καταλήξαμε στο κάθε άλλο παρά πρωτότυπο και περίεργο αποτέλεσμα, πολιτικοί αρχηγοί και Βουλευτές να δηλώνουν όλα αυτά τα χρόνια καταθέσεις λιγότερες και από ανέργους πχ 40 ευρώ (τώρα να μην πούμε ονοματάκι ποιανού), την ώρα που εισπράττουν τουλάχιστον 8.500+ μισθό, χώρια τα έξτρα για επιτροπές κλπ και χώρια το αν έχουν και κανά "τυχερό" όπως βρέθηκε παλιότερα Βουλευτής να μένει τζάμπα σε βίλα "φίλου του" επιχειρηματία  και τελικά βγήκε λάδι (και αυτή είναι η πιο αθώα περίπτωση που μπορώ να θυμηθώ...).

Βέβαια φέτος κάπως σώθηκε η κατάσταση με γιατί έχουμε δει και πιο τραγελαφικές καταστάσεις με αυτές τις περίφημες δηλώσεις "πόθεν έσχες".

Ένα άλλο θέμα είναι τα μαθηματικά. Πώς γίνεται ένας συνταξιούχος που παίρνει κάθε μήνα ας πούμε 600 ευρώ από συντάξεις να βγάζει κάθε χρόνο (από συντάξεις πάντα) γύρω στα 8 χιλιάρικα κι ένας βουλευτής απο βουλευτικό μισθό να βγάζει αντί για πάνω από 80-85 χιλιάδες ευρώ τα μισά; Δηλαδή κανένα σαραντάρι. Τα υπόλοιπα απο αυτή την πηγή εισοδήματος (Βουλή) που πήγαν; Τι αλχημείες είναι αυτές.

Με αυτά και με κείνα, τα νούμερα αν δεν θυμίζουν εκείνα μιας "ταπεινής" και καταφρονεμένης νοικοκυράς, στην ακλύτερη περίπτωση θυμίζουν ενός μικρομεσαίου καταστηματάρχη.

Τώρα βέβαια θα πει κάποιος "Μα αφού οι άνθρωποι έχουν τόσο λίγα τι να κάνουν; Να δηλώσουν περισσότερα;" Σωστά!

Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να είναι τίμιος. Απλά μετά ας μην μιλάμε επί παραδείγματι για επιχειρηματίες που δηλώνουν λιγότερα και από τους εργαζομένους τους και ούτε για γιατρούς με... μηδέν πελάτες. Γιατί κι αυτοί άνθρωποι δεν είναι; Το θεωρείτε απίθανο δηλαδή ένας γιατρός να μην έχει πελάτη ή πχ ένας ιδιοκτήτης καφέ να βγάζει λιγότερα κι απ τους σερβιτόρους του; Εγώ πάντως το θεωρώ πολύ πιο πιθανό...

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών της Βουλής:

 

 

 

kathimerini.gr

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ευθύνονται για όλα…

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ...

11 December 2017

Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου…….

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Ίδρυμα "Νικολάου Θεοδώρου" (video)

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές...

11 December 2017

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος Νικολάου Θεοδώρου σε φοιτητές και φοιτήτριες ανώτερων και ανωτατων σχολών.