“Πόλεμος” Παυλόπουλου-Ερντογάν μπροστά στις κάμερες για τη Συνθήκη της Λωζάνης - Πρόκληση Ερντογάν! Τουρκικά F-16 τον συνόδευσαν στη πτήση προς Ελλάδα με παραβιάσεις!

07 Dec 2017
224 times

Ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένος να υπερασπίσει όσα λέει εδώ και καιρό περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και περί “τουρκικής μειονότητας”. Δεν ήρθε ούτε για να εκμεταλλευθεί την επίσκεψη και να στείλει μήνυμα στη Δύση,ούτε γιατί έχει κάποια πρόθεση να υπάρξει αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά. Τα όσα είπε ως απάντηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου είναι ενδεικτικά:

“Υπάρχουν εκκρεμότητες και θέματα που δεν είναι κατανοητά για την Συνθήκη της Λωζάνης . Υπογράφτηκε πριν από 94 χρόνια και δεν εμπλέκονται μόνο η Ελλάδα και η Τουρκία. 11 χώρες εμπλέκονται. Μιλάμε για μια συμφωνία που συμπεριλαμβάνει όλες αυτές τις χώρες και μέσα σ΄ αυτά τα 94 χρόνια άλλαξαν πολλά και εμφανίστηκαν νέα θέματα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Για παράδειγμα είπατε για μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Αυτό είναι σωστό αλλά υπάρχει και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναφέρεται ως τουρκική.

Πρέπει να διασφαλίσουμε τις συνθήκες των ανθρώπων που ζουν στη Δυτική Θράκη. Μπορούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα βάση της Συνθήκης της Λωζάνης;

Οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος. Ο Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη δεν διορίζεται ,εκλέγεται”.

Είπε κι άλλα ο Ερντογάν που έχουν προκαλέσει ήδη αντιδράσεις:

  • ”Όταν αποχωρήσατε από το ΝΑΤΟ ,εμείς σας υποστηρίξαμε για να επανέλθετε”. Δεν λέει ότι το λάθος μας να αποχωρήσουμε το εκμεταλλεύθηκε στο μέγιστο βαθμό η Τουρκία.
  • Αναφέρθηκε στο Κυπριακό επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί του δημοψηφίσματος Ανάν.
  • Μίλησε για δίκαιη λύση όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πήρε το λόγο και του απάντησε:

“Οι Συνθήκες δεν χρειάζονται ούτε επικαιροποίηση, ούτε αναθεώρηση. Η ερμηνεία των Συνθηκών μπορούν να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα. Την απάντηση στα όσα είπατε θα την πάρετε από την ελληνική κυβέρνηση”.

 

 

Πρόκληση Ερντογάν! Τουρκικά F-16 τον συνόδευσαν στην πτήση προς Ελλάδα με παραβιάσεις!

 

Ο Ερντογάν ξαναπήρε το λόγο και επέμεινε πως υπάρχει διαδικασία αναθεώρησης συνθηκών. “Θα τα συζητήσω αυτά τα θέματα με τον κ.Τσίπρα”, είπε. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της όποιας διπλωματικής ευπρέπειας! Πριν καν προσγειωθεί στην Αθήνα,προκάλεσε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου με δύο τρόπους:

  • Τουρκικά F-16 συνόδευσαν το αεροσκάφος του στην είσοδό του στο Αιγαίο και στη συνέχεια έκαναν προκλητικές παραβιάσεις,φθάνοντας μέχρι το κεντρικό Αιγαίο! Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη που ήταν έτσι κι αλλιώς σε επιφυλακή.
  • Το πλήρωμα του προεδρικού αεροσκάφους που μετέφερε τον Ερντογάν αρνήθηκε τη συνοδεία Ελληνικών F-16,όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο!

Ο Ερντογάν δεν ήθελε να ΄ρθει στην Αθήνα για να “έρθει κοντά” με την Ευρώπη, όπως έγραφαν τόσες μέρες διάφοροι. Ήρθε για να στείλει το εντελώς αντίθετο μήνυμα. Το μήνυμα ότι είναι σουλτάνος και θα ακολουθήσει τη δική του πορεία.

 

militaire.gr

militaire.gr

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ευθύνονται για όλα…

Σ.Δ.Π.Κορινθίας: Πάλι οι διαιτητές ...

11 December 2017

Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου…….

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Ίδρυμα "Νικολάου Θεοδώρου" (video)

Κόρινθος: Υποτροφίες σε 30 φοιτητές...

11 December 2017

Απονομή υποτροφιών του Ιδρύματος Νικολάου Θεοδώρου σε φοιτητές και φοιτήτριες ανώτερων και ανωτατων σχολών.