Να γιατί είναι σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού

09 Apr 2017
571 times

Να γιατί είναι σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού

Κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αρκετές έρευνες που έχουν αποδείξει τα τεράστια οφέλη που έχουν τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού. Αν σκέφτεστε να πάρετε ένα κατοικίδιο, να ξέρετε ότι θα κάνετε μεγάλο καλό στο παιδί σας, για τους παρακάτω λόγους.

  • Υπευθυνότητα. Τα παιδιά αποκτούν το αίσθημα της υπευθυνότητας από μικρή ηλικία. Να τα μάθετε να τα φροντίζουν και να μην θεωρούν ότι είναι παιχνίδια. Έχουν υποχρεώσεις.
  •  Αυτοπεποίθηση. Όταν τα παιδιά τα καταφέρνουν στο μεγάλωμα ενός ζώου, αισθάνονται περήφανα για το επίτευγμά τους και κατά συνέπεια για τον εαυτό τους.
  • Γίνονται λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα. Αναπτύσσουν, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει,  πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Άσκηση και παιχνίδι. Αν τα παιδιά έχουν σκύλο θα μάθουν να παίζουν μαζί του να τον πηγαίνουν βόλτες, κάτι φυσικά που θα κάνει καλό και στα ίδια, αφού θα γυμνάζονται.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μένουν πιο υγιή και να παραμένουν πιο fit στην ζωή τους όταν ασκούνται καθημερινά με τα κατοικίδιά τους.

  • Ηρεμία . Ένα μεγάλο μέρος των παιδιών αισθάνεται πιο ήρεμο με τα ζωάκια παρά με τους ανθρώπους.
  • Μαθαίνει για τις συνέπειες. Το να φροντίζουν τα παιδιά ζωάκια, είναι και ένα υπέροχο μάθημα για τις συνέπειες. Όταν τα ζωάκια δε φροντίζονται κατάλληλα, θα υπάρξουν συνέπειες και τα παιδιά το κατανοούν εύκολα αυτό.
  • Πειθαρχία. Θέλοντας και μη τα παιδιά αποκτούν μεγάλη πειθαρχία και έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες που έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας.
Rate this item
(1 Vote)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Παναγιώτης Πιτσάκης: Θέλω το Επιμελητήριο να είναι όλης της Κορινθίας (video)

Παναγιώτης Πιτσάκης: Θέλω το Επιμελ...

27 July 2017

Για όλους και για όλα μίλησε ο επιχειρηματίας και υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης

Από την επέτειο της Μάχης στα Δερβενάκια της 26ης Ιουλίου 1822 (φώτο)

Από την επέτειο της Μάχης στα Δερβε...

26 July 2017

Μια μάχη κρίσιμη και καθοριστική για την επιβίωση της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Νικητές υπήρξαν οι...