Να γιατί είναι σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού

09 Apr 2017
681 times

Να γιατί είναι σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού

Κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αρκετές έρευνες που έχουν αποδείξει τα τεράστια οφέλη που έχουν τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού. Αν σκέφτεστε να πάρετε ένα κατοικίδιο, να ξέρετε ότι θα κάνετε μεγάλο καλό στο παιδί σας, για τους παρακάτω λόγους.

  • Υπευθυνότητα. Τα παιδιά αποκτούν το αίσθημα της υπευθυνότητας από μικρή ηλικία. Να τα μάθετε να τα φροντίζουν και να μην θεωρούν ότι είναι παιχνίδια. Έχουν υποχρεώσεις.
  •  Αυτοπεποίθηση. Όταν τα παιδιά τα καταφέρνουν στο μεγάλωμα ενός ζώου, αισθάνονται περήφανα για το επίτευγμά τους και κατά συνέπεια για τον εαυτό τους.
  • Γίνονται λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα. Αναπτύσσουν, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει,  πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Άσκηση και παιχνίδι. Αν τα παιδιά έχουν σκύλο θα μάθουν να παίζουν μαζί του να τον πηγαίνουν βόλτες, κάτι φυσικά που θα κάνει καλό και στα ίδια, αφού θα γυμνάζονται.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μένουν πιο υγιή και να παραμένουν πιο fit στην ζωή τους όταν ασκούνται καθημερινά με τα κατοικίδιά τους.

  • Ηρεμία . Ένα μεγάλο μέρος των παιδιών αισθάνεται πιο ήρεμο με τα ζωάκια παρά με τους ανθρώπους.
  • Μαθαίνει για τις συνέπειες. Το να φροντίζουν τα παιδιά ζωάκια, είναι και ένα υπέροχο μάθημα για τις συνέπειες. Όταν τα ζωάκια δε φροντίζονται κατάλληλα, θα υπάρξουν συνέπειες και τα παιδιά το κατανοούν εύκολα αυτό.
  • Πειθαρχία. Θέλοντας και μη τα παιδιά αποκτούν μεγάλη πειθαρχία και έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες που έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας.
Rate this item
(1 Vote)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Μηνιαίοι λογαριασμοί και τέλος στο «έναντι» με ηλεκτρονικούς λογαριασμούς

Μηνιαίοι λογαριασμοί και τέλος στο ...

23 November 2017

Η καθιέρωση το 2018 μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος και βεβαίως η κατάργηση του «έναντι» θα είναι το...

Γιώργος Μουρούτσος: Eίμαι Αντιδήμαρχος "άνευ χαρτοφυλακίου" (video)

Γιώργος Μουρούτσος: Eίμαι Αντιδήμαρ...

23 November 2017

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Γιώργος Μουρούτσος με αφορμή την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του  από τον Δήμαρχο Κορινθίων, ανέφερε μεταξύ άλλων,