Να γιατί είναι σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού

09 Apr 2017
622 times

Να γιατί είναι σημαντικά τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού

Κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αρκετές έρευνες που έχουν αποδείξει τα τεράστια οφέλη που έχουν τα κατοικίδια στη ζωή ενός παιδιού. Αν σκέφτεστε να πάρετε ένα κατοικίδιο, να ξέρετε ότι θα κάνετε μεγάλο καλό στο παιδί σας, για τους παρακάτω λόγους.

  • Υπευθυνότητα. Τα παιδιά αποκτούν το αίσθημα της υπευθυνότητας από μικρή ηλικία. Να τα μάθετε να τα φροντίζουν και να μην θεωρούν ότι είναι παιχνίδια. Έχουν υποχρεώσεις.
  •  Αυτοπεποίθηση. Όταν τα παιδιά τα καταφέρνουν στο μεγάλωμα ενός ζώου, αισθάνονται περήφανα για το επίτευγμά τους και κατά συνέπεια για τον εαυτό τους.
  • Γίνονται λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα. Αναπτύσσουν, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει,  πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Άσκηση και παιχνίδι. Αν τα παιδιά έχουν σκύλο θα μάθουν να παίζουν μαζί του να τον πηγαίνουν βόλτες, κάτι φυσικά που θα κάνει καλό και στα ίδια, αφού θα γυμνάζονται.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μένουν πιο υγιή και να παραμένουν πιο fit στην ζωή τους όταν ασκούνται καθημερινά με τα κατοικίδιά τους.

  • Ηρεμία . Ένα μεγάλο μέρος των παιδιών αισθάνεται πιο ήρεμο με τα ζωάκια παρά με τους ανθρώπους.
  • Μαθαίνει για τις συνέπειες. Το να φροντίζουν τα παιδιά ζωάκια, είναι και ένα υπέροχο μάθημα για τις συνέπειες. Όταν τα ζωάκια δε φροντίζονται κατάλληλα, θα υπάρξουν συνέπειες και τα παιδιά το κατανοούν εύκολα αυτό.
  • Πειθαρχία. Θέλοντας και μη τα παιδιά αποκτούν μεγάλη πειθαρχία και έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες που έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας.
Rate this item
(1 Vote)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Δημοφιλή άρθρα

Korinthostv Νέα

Σε νέα γραφεία η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κορίνθου της Νέας Δημοκρατίας (video)

Σε νέα γραφεία η Δημοτική Τοπική Ορ...

19 September 2017

Στην οδό Πυλαρινού 45, 1ος όροφος στεγάζονται πλέον τα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κορίνθου της...

Έρχεται το «Corinthian Pro MMA» στις 23 Σεπτεμβρίου - Επίλεκτοι αγώνες ΜΜΑ σε οκτάγωνο κλουβί για πρώτη φορά στη Πελοπόννησο.(video)

Έρχεται το «Corinthian Pro MMA» στι...

19 September 2017

Η Κόρινθος είναι μία πόλη με μαχητική καρδιά και η νέα διοργάνωση «Corinthian Pro MMA» ευελπιστεί...