Διαγραφή από τις εφορίες χρεών για νοσήλια ανασφάλιστων ασθενών

04 Jul 2017
714 times

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προανήγγειλε χθες νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, με την οποία  θα γίνει διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες για χρέη που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015 κόστους 28.000.000 ευρώ.

Ενώ εξήγησε ότι επιπλέον 150.000.000 ευρώ «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που αντανακλά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και αναδεικνύει την διαφορά της Αριστεράς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες άφησαν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας εκτός συστήματος υγείας, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ο υπουργός εξήγησε ότι σήμερα όλοι οι ανασφάλιστοι πάνε μόνο με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους στις δημόσιες δομές Υγείας χωρίς άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα το πρώτο πεντάμηνο του έτους, για 528.000 μοναδικούς ανασφάλιστους ασθενείς συνταγογραφήθηκαν φάρμακα αξίας 60.000.000 ευρώ (το 1/3 από αυτούς με εισοδηματικά κριτήρια παίρνει τα φάρμακα χωρίς καμιά συμμετοχή) και οι εξετάσεις αξίας 23.000.000 ευρώ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κοινωνική παροχή που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

Rate this item
(0 votes)
KorinthosTV

Το ειδησεογραφικό κανάλι της Κορινθίας - Στείλετε το δικό σας μήνυμα στο [email protected] - https://www.facebook.com/Korinthostv/ 

Website: korinthostv.gr

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σύμβαση του έργου της προσωρινής βελτίωσης της οδικής ασφάλειας Σχίνος – Αλεποχώρι

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελο...

23 October 2017

Τη σύμβαση του έργου των προσωρινών μέτρων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην παραλιακή οδό Σχίνος –...

Η απόφαση του Δικαστηρίου που απορρίπτει το αίτημα του ΠΑΚΟΕ

Η απόφαση του Δικαστηρίου που απορρ...

23 October 2017

Δείτε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου που απορρίπτει το αίτημα  του ΠΑΚΟΕ ...