Αρχίζει η λειτουργία 239 Τοπικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλη τη χώρα

07 Aug 2017
335 times

Ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους. Ξεκινά η υλοποίηση του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη η λειτουργία 239 Τοπικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλη τη χώρα.

Με την ανάρτηση στη Διαύγεια της προκήρυξης για προσλήψεις 2.868 γιατρών (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι)  και άλλων επαγγελματιών (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας) που θα στελεχώσουν τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ξεκινά η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για ένα δημόσιο, αξιόπιστο, ποιοτικό, σύγχρονο και προσβάσιμο σε όλους σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Με τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, ενισχύονται οι δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, οι οποίες εκτός από την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή και την προαγωγή της υγείας, θα καλύψουν καθολικά και ισότιμα τον πληθυσμό με προτεραιότητα στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα θα ανασχέσουν την αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης για την υγεία και θα ανακουφίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει  γίνει προβλέπεται οι ΤΟΜΥ να τριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. Η δαπάνη για τη  λειτουργία των νέων δομών  θα ξεπεράσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.

Την ίδια ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη εύρυθμη λειτουργεία των εν λόγω μονάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

Rate this item
(0 votes)

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην παραλία Καλάμια στην Κόρινθο

Νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην παρ...

17 August 2017

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της...

Έκκληση του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Παναγιώτη Παρασκευά - Κάνετε οικονομία στο νερό, θα γίνονται διακοπές υδροδότησης

Έκκληση του Προέδρου Τοπικής Κοινότ...

17 August 2017

Έκκληση του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Παναγιώτη Παρασκευά στους κατοίκους του χωριού, "Κάνετε οικονομία στο νερό, γίνονται διακοπές...