Δε. Νοέ 28th, 2022

Πάτρα: Στα χέρια των αρχών το τάμπλετ – Αναζητούν ίχνη από τη «διαδρομή» της κεταμίνης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προχωρούν οι έρευνες γύρω από το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα , για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η ίδια της η μάνα, με το άνοιγμα του τάφου του παιδιού σήμερα προκειμένου να ανασυρθεί το τάμπλετ με το οποίο είχε θαφτεί το 9χρονο κοριτσάκι.

Σημειώνεται πως παρόντες στη διαδικασία ήταν εισαγγελικός λειτουργός, η ιατροδικαστής  αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα βρουν πληροφορίες μέσα από το τάμπλετ σχετικά με τις αναζητήσεις που ενδεχομένως έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – ταμπλέτα, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού

«Τρέχουν» ανακρίσεις και έρευνες

Την ίδια ώρα, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», ενώ η ανάκριση «τρέχει» με πολύ γρήγορους ρυθμούς, οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα της Πάτρας αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ηδη η ανακρίτρια ξεκίνησε από χθες την εξέταση γιατρών που κατά καιρούς και σε πολλά νοσοκομεία είχαν παράσχει ιατρικές υπηρεσίες στο άτυχο παιδί. 

Αλλωστε στη δικογραφία υπάρχουν ήδη 70 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που επιβεβαιώνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις τοξικολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος της 9χρονης προκλήθηκε από τη χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που δόθηκε από τη μητέρα της.

Παράλληλα, οι δύο εισαγγελείς που έχουν οριστεί για την έρευνα σχετικά με τον θάνατο των άλλων δύο, μικρότερων, παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη «τρέχουν» τις διαδικασίες προκειμένου να αποκαλυφθεί ποια ήταν η αιτία του αιφνίδιου θανάτου τους, που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά και ομάδα ιατροδικαστών, διερευνούν τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών που συνέβησαν το 2019 και το 2021.

Από πλευράς της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι πλέον προφυλακισμένη για τη στυγερή δολοφονία της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της, παραμένει ψυχρή και αμετανόητη, δεν έχει ομολογήσει την πράξη που της αποδίδεται παρά τα αδιάσειστα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ αδιάσειστα χαρακτήρισε τα στοιχεία της κατηγορίας και ο πατέρας των παιδιών που κατέθεσε στην ανακρίτρια.