Πε. Απρ 25th, 2024

Απίστευτο βίντεο των πυρηνικών δοκιμών του 1953 δείχνει την τρομακτική δύναμη μιας ατομικής βόμβας (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα απίστευτο βίντεο δείχνει την εκπληκτική επίδραση μιας έκρηξης πυρηνικής βόμβας από κοντά και σε υψηλή ευκρίνεια.

Το πρόσφατα αποκατασταθέν βίντεο από πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Νεβάδα πριν από 60 χρόνια δείχνουν πώς η τρομακτική δύναμη μιας βόμβας 15 κιλοτόνων μπορεί να απογυμνώσει τα χρώματα από τα αυτοκίνητα.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας των ΗΠΑκαι δείχνει μια σειρά πυρηνικών δοκιμών.

Οι πειραματικές ατομικές εκρήξεις διεξήχθησαν στο χώρο δοκιμών της Νεβάδα του Υπουργείου Ενέργειας της Νέας Υόρκης στη νοτιοανατολική περιοχή Nye από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Ιουνίου του 1953.

Το βίντεο δείχνει τις συνέπειες τεσσάρων ξεχωριστών βολών των 32 κιλοτονων από μια ατομική βόμβα που ονομάστηκε αργότερα «Dirty Harry».

Τρία κλιπ δείχνουν τη στιγμή που η έκρηξη θερμότητας από τις βόμβες έλιωσε το χρώμα σε τρία ξεχωριστά αυτοκίνητα, δύο κλασικά sedans και ένα λεωφορείο.

Στιγμές αργότερα τα οχήματα αναποδογυρίζουν από το οστικό κύμα της βόμβας.

Ένα τέταρτο κλιπ δείχνει μια κενή σκηνή να καίγεται πριν εξολοθρευθεί.

Το Deseret News χαρακτήρισε «τραγικές και παράφρονες» τις πυρηνικές δοκιμές, σε ένα άρθρο του 1953, αλλά δήλωσε ότι οι δοκιμές ήταν απαραίτητες στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Πραγματοποιήθηκαν 928 πυρηνικές δοκιμές στο χώρο δοκιμών της Νεβάδας από το 1951 έως το 1992.

Οι περισσότερες δοκιμαστικές εκρήξεις έγιναν υπόγεια.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ είναι το μόνο έθνος στον κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον ξένου εχθρού.

Οι ατομικές βόμβες έπεσαν στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σκότωσαν 135.000 ανθρώπους.

Πηγή: reader.gr