Πα. Απρ 19th, 2024

Βράβευση Πέτρου Τατούλη από τους ομογενείς- Για πρώτη φορά μαζί όλοι οι πελοποννησιακοί σύλλογοι (video-φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ένα ιδιαίτερα έντονο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα στο Σικάγο, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βραβεύτηκε από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής με την ανώτερη τιμητική διάκρισή της το Βραβείο Αλέξανδρος Παπαναστασίου για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΠΟΑ για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Για πρώτη φορά με συνδετικό κρίκο τον Πέτρο Τατούλη ενώθηκαν όλοι οι
νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου μαζί με την ΠαναρκαδικήΟμοσπονδία σε κοινή εκδήλωση.

Ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας(ΠΟΑ) κ. Ανδρέα Παπαντωνίου και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑ υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο ελληνισμός της διασποράς στην ιστορία της Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στη σημασία που έχει το Σικάγο και για την προσωπική ιστορία της οικογένειάς του.

«Πολλές γενιές συμπατριωτών μου βρέθηκαν εδώ και δραστηριοποιήθηκαν,
ενσωματώθηκαν, δημιούργησαν. Αυτές είναι οι γενιές των Ελλήνων, της απανταχού της γης Ελλήνων. Των Ελλήνων που δημιουργούν, των Ελλήνων που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της διαχρονικής ιστορίας μας, των Ελλήνων που είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους.

Βρίσκομαι σε έναν τόπο όπου και η δική μου γενιά, ο παππούς μου βρέθηκε εδώ, δραστηριοποιήθηκε στο Σικάγο και μόλις ξέσπασαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι ξαναγύρισε στην πατρίδα για να στρατευτεί και να αγωνιστεί για τα δίκαια και τα ιερά των Ελλήνων».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε υπερήφανοι εμείς οι Έλληνες, γιατί ο τόπος
καταγωγής μας, η διαχρονική μας παρουσία, συνιστούσε ένα κράμα του Ελληνικού Έθνους της διασποράς απανταχού της γης, του Πόντου, του Καυκάσου, της Αυστραλίας, της Αμερικής».

«Η οικογένειά μου βρέθηκε στο Καστρί Αρκαδίας προερχόμενη το 1735 από έναν 15χρονο ονόματι Κωνσταντίνο Τατούλη από τη Σμύρνη. Είμαστε Σμυρνέικης καταγωγής. Αυτή είναι η Ελλάδα, η Ελλάδα των ανθρώπων, η Ελλάδα του δυναμισμού, η Ελλάδα της δημιουργίας».