Πε. Απρ 25th, 2024

Εκλογή Αρχιμανδρίτου Αγαπίου Δρίτσα εις Βοηθόν Επίσκοπον Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου (φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Αρχιμανδρίτης Αγάπιος Δρίτσας γενικός αρχιερατικός της Ι.Μ. Κορίνθου και καθηγούμενος της Ι.Μ. Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Bοηθός Επίσκοπος για την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου. Ο νέος επίσκοπος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών.

Ο πατήρ Αγάπιος ακολουθών την οδό της αρετής, με ζωή ταπεινοφροσύνης και ισότητος, με ασκητική πνευματικότητα, αθόρυβος και αποτελεσματικός “ζή ἐν τῄ γή ἀλλά πολιτεύεται ἐν οὐρανοίς”. Είναι ένας αγωνιστής της πίστεως με εκκλησιαστικό φρόνημα και ήθος, με προθυμία και κουράγιο διακονεί και διακονείται από τα ρήματα του Αποστόλου Παύλου στη Μητρόπολη Κορίνθου υπό τον άξιο και σεπτό ποιμενάρχη κ.κ. Διονύσιον.


Είναι ιδιαίτερη ευλογία ότι έλαβε τον τίτλο του Επισκόπου Κεγχρεών, εκεί όπου ιδρύθηκε η πρώτη και κραταιά Εκκλησία της Κορίνθου από τον Απόστολο Παύλο.

Του ευχόμεθα ολοψύχως, από τη νέα του θέση, να διακονεί την Αποστολική
Εκκλησία της Κορίνθου και να “μαρτυρεί την καλή ομολογία”.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.