Πα. Μαρ 29th, 2024

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στη Λακωνία (φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις και όχημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται πέντε (5) ημεδαποί, δύο (2) 41χρονοι και τρεις (3) ηλικίας 29, 36 και 38 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 28.2.2019 έως την 1.3.2019, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπής, μεγάλων ποσοτήτων καλωδίων από επιχειρήσεις ημεδαπών και μία (1) περίπτωση κλοπής φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, χθες (6.3.2019) το πρωί, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς και στις οικίες των ανωτέρω, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος της ποσότητας των αφαιρεθέντων καλωδίων, καθώς και δέκα (10) μπαταρίες οχημάτων, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.

Η ποσότητα καλωδίων που βρέθηκε, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα προαναφερόμενα δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα, κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -12.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.