Τρ. Απρ 16th, 2024

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων: Στο νήμα κρίθηκε ο τίτλος – Επέστρεψαν με 4 κύπελλα (φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η καταπληκτική εμφάνιση και οι θέσεις που εξασφάλισαν στο βάθρο των νικητών οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Καλαμάτα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, επιβεβαίωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομίλου στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της νοτίου Ελλάδος.

Οι αθλητές του Ιστ.Ο.Σ. πάλεψαν στα ίσια με τους αθλητές ιστορικών και
ισχυρών ομίλων της περιφέρειας για τον τίτλο του πρωταθλητή ομίλου, και για μόλις ένα βαθμό έχασαν, από την πολυπληθή ομάδα του Ν.Ο.Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», την ευκαιρία να φέρουν για Τρίτη χρονιά και δεύτερη συνεχόμενη, τον τίτλο του πρωταθλητή ομίλου στο Κιάτο.

Η πενταμελής νεανική ομάδα του Ιστ.Ο.Σ. αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία την πρόκληση των 100 αθλητών από 9 ομίλους της περιφέρειας και επέστρεψε στο Κιάτο με 4 κύπελλα από τα 9 που είχαν αθλοθετηθεί στις κατηγορίες που συμμετείχαν.

Στην κατηγορία των optimist, μια κατηγορία για παιδιά μέχρι 15 χρόνων, οι
10χρονοι Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγελος Δανιήλ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με αποτέλεσμα να ανέβουν στην 1η και την 2η θέση στο βάθρο των νικητών των παιδιών μέχρι 11 χρόνων. Οι θέσεις αυτές τους εξασφάλισαν παράλληλα την 3η και 4η θέση της γενικής κατάταξης αντίστοιχα, μπροστά από ηλικιακά μεγαλύτερους και φυσικά πιο έμπειρους αντιπάλους.

Με την επιτυχία τους αυτή ο Γιώργος και ο Ευάγγελος εξασφάλισαν από τώρα τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας Optimist. Ο μικρότερος της ομάδας, ο Θάνος Θεοδωρόπουλος έδωσε μεγάλες μάχες για να πάρει τελικά την 10η θέση ανάμεσα στους 33 συναθλητές της κατηγορίας των 11χρονων.

Στη κατηγορία των Laser 4.7, η Δήμητρα Κοκιούση, που ένας σοβαρός
τραυματισμός την κράτησε πολλούς μήνες εκτός δράσης, υπερέβαλε εαυτόν και πήρε τη 2η θέση στην κατάταξη των κοριτσιών. Στην ίδια κατηγορία, που απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 15 ετών, ο 14χρονος Γιώργος Στριμμένος, στον πρώτο του μεγάλο αγώνα στην κατηγορία αυτή, πήρε την 14η θέση της κατάταξης.

Υποσχέσεις για το μέλλον έδωσε η εμφάνιση των αθλητών μας, που
περιμένουν τώρα την επόμενη μεγάλη πρόκληση, τους αγώνες πρόκρισης των εθνικών ομάδων, που θα γίνουν την περίοδο του Πάσχα.