Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών Αρχαία Σικυών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» Πάνο Λεονάρδο, ο οποίος εκπροσώπησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είχε την Τρίτη το βράδυ ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Στη συνάντηση παραβρέθηκεκαι ο υποψήφιος του συνδυασμού Κώστας Συριάνος.

Oκ. Λεονάρδοςαναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002, έχει 230 μέλη και στόχος του είναι η προβολή των αρχαιοτήτων του δήμου Σικυωνίων. Περιγράφοντας τις ανασκαφικές εξελίξεις στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας ο κ. Λεονάρδος τόνισε ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αποκάλυψη των εδωλίων που εκτείνονται σε μεγάλο εύρος. Σημείωσε, ωστόσο, πως, δυστυχώς, από τις δύο Παρόδους του θεάτρου, μόνον η μία προβλέπεται να αποκατασταθεί. Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με το παρακείμενο στάδιο, βόρεια του θεάτρου, ώστε να ενοποιηθεί όλος ο χώρος.

Ο κ. Λεονάρδος κατέθεσε δύο προτάσεις στον κ. Λέγγα σε σχέση με την ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος του δήμου μας. Η πρώτη αφορά την δημιουργία επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα επεξεργαστεί τρόπους, ώστε να αναδειχτεί το γεγονός ότι η αρχαία τραγωδία γεννήθηκε στην Αρχαία Σικυώνα. Η δεύτερη αφορά την θεσμοθέτηση ενός φεστιβάλ αρχαίου δράματος, διαγωνιστικού χαρακτήρα, στο οποίο θα συμμετέχουν θίασοι και θα κερδίζουν βραβεία. Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» ζήτησε από τον κ. Λέγγα ο δήμος να ενισχύσει τις ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και αφορούν τα τείχη και την Ακρόπολη στον Φενεό αλλά και στην Αρχαία Τιτάνη.

Aπό τη μεριά του ο κ. Λέγγας έκανε αναφορά στο πρόγραμμα των «συνΔΗΜΟΤΩΝ», στο οποίο ο πολιτισμός επέχει πολύ σημαντική θέση. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην σημερινή εποχή κάθε δήμος, αν θέλει να γίνει βιώσιμος, πρέπει να παράξει πλούτο και ο πολιτισμός μπορεί να ενισχύει την ανάπτυξη ενός τόπου.