Πα. Μαρ 29th, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΙΑΤΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με την Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου (ΕΜΝΚ) συναντήθηκε χτες ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων και υπ. Δήμαρχος ΣικυωνίωνΜάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με σωματεία και συλλόγους του δήμου μας. Τον κ. Λέγγα συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Καλλιανιώτης, Αντιγόνη Κατσαβού, Γιάννης Κλής, Θοδωρής Κοκιούσης, Δημήτρης Τσατσάνης και Ρούλα Θαλασσινού, η οποία είναι και μέλος της Ένωσης.
Από τη μεριά της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου παρούσες ήταν η πρόεδρος κυρία Βασιλική Αγαπίδου και οι κυρίες Λίτσα Καϊτατζή – Σύριου και Κατερίνα Κασκαρέλη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δραστηριότητες της Ένωσης και πολύ σύντομα κατέστη σαφές ότι η ΕΜΝΚ αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία του δήμου Σικυωνίων, με πλήθος εκδηλώσεων και ενεργή παρουσία στην πολιτιστική ζωή του Κιάτου. Απέδειξε ακόμα πως ένας σύλλογος, τα μέλη του οποίου διακρίνονται από πάθος, μεράκι και γνώση, μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα στον τομέα της διατήρησης της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από την συνάντηση αναδείχτηκε ακόμα μια φορά το πρόβλημα των υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, καθώς η Ένωση φιλοξενείται σε έναν χώρο ο οποίος αν και καλύπτει τις ανάγκες της, το κόστος λειτουργίας του ξεπερνά κατά πολύ την επιχορήγηση που παίρνει η ΕΜΝΚ από τον δήμο Σικυωνίων.
Η πρόεδρος της Ένωσης Βασιλική Αγαπίδου πρότεινε στον κ. Λέγγα την δημιουργία μιας ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία θα αγοράσει το συγκεκριμένο κτίριο και θα το χρησιμοποιήσει προκειμένου να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές για την εξυπηρέτηση γυναικών, ανέργων, ηλικιωμένων κ.λπ. 

Από τη μεριά του ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα, σημειώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε για ό,τι είναι εφικτό» αναγνωρίζοντας την δυναμική της Ένωσης και την σημασία που έχουν οι Μικρασιάτες και η κουλτούρα τους για την κοινωνική ζωή της πόλης.