Πε. Απρ 18th, 2024

Συνεδρίαση ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο

Óõíåäñßáóç ôçò ÐïëéôéêÞò Ãñáììáôåßáò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ôçí ÄåõôÝñá 6 Éïõíßïõ 2017. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί το μεσημέρι στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Μετά το πέρας της αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα.

Ανοίγματα και ονόματα εκτός κόμματος
Oι υποψήφιοι που θα ανακοινωθούν αναμένεται να είναι από 10 έως 15. Η διαδικασία ανακοίνωσης ονομάτων υποψηφίων θα συνεχιστεί και το αμέσως επόμενο διάστημα, και αναμένεται ότι με την ολοκλήρωσή της, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση που θα αφορά στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον στρέφεται ιδιαίτερα και στα εκτός ΣΥΡΙΖΑ ονόματα υποψηφίων, που αναμένεται να ανακοινωθούν, και βεβαίως στο πώς πιθανές συγκλίσεις και συνεργασίες θα αποτυπώσουν τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου που έχει εξαγγελθεί, αλλά και πόσοι από αυτούς θα προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και την Κεντροαριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως επιδίωξη είναι το εγχείρημα της δημιουργίας προοδευτικού μετώπου για τις ευρωεκλογές να βρει συνέχεια και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.