Τρ. Απρ 23rd, 2024

Συντριβή αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 157 επιβαίνοντες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών για το Ναϊρόμπι συνετρίβη νωρίς το πρωί της Κυριακής, μεταφέροντας 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Δεν υπάρχουν επιζώντες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες» ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή της αεροπορικής εταιρίας.

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα, ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωΐ», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Πρόσθετα δεδομένα από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι η κατακόρυφη ταχύτητα ήταν ασταθής μετά την απογείωση.

Τα θερμά συλλυπητήριά του, για το αεροπορικό δυστύχημα των εθνικών τους αερογραμμών, που στοίχισε τη ζωή στους 157 επιβαίνοντες, εξέφρασε και ο υφυπουργός Τέρενς Κουικ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας και Διασποράς της Αιθιοπίας κ.κ Markos Tekle και Aklilu Hailemichael αντίστοιχα.

Πηγή: ert.gr