Πα. Μαρ 29th, 2024

Άγιο Φως: Πώς θα γίνει φέτος η τελετή της αφής και ποια η διαδικασία για την παραλαβή και τη μεταφορά του στην Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες και αυστηρό πλαίσιο θα τηρηθεί και φέτος το Πάσχα όσον αφορά την αφή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην χώρα μας, δεδομένων των μέτρων προστασίας για την πανδημία κορωνοιού που εφαρμόζονται στο Ισραήλ.

Αναλυτικότερα, δεν θα καταστεί εφικτή η δια ζώσης διαδικασία αφής από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα αλλά το Άγιο Φως θα παραληφθεί από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του ελληνικού προξενείου και θα μεταφερθεί οδικώς από τα Ιεροσόλυμα στο Τελ Αβίβ και στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, όπου θα βρίσκεται το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι φέτος, όπως αποφάσισε τελικά η Ιερά Σύνοδος, η Αναστάσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, μένει να διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε διάφορες μητροπόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί αεροσκάφη της Aegean Airlines που μετέφεραν το Άγιο Φως σε διάφορα σημεία της χώρας, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες εάν αυτό θα συμβεί και φέτος.

Πηγή: skai.gr