Πα. Απρ 19th, 2024

Άνθρακας ο θησαυρός μετά τη συνάντηση των κορυφαίων του ελληνικού ποδοσφαίρου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Πλανήθηκαν όσοι νόμιζαν ότι τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα λύνονταν στη διάρκεια της περιβόητης συνάντησης των «ισχυρών ανδρών» των κορυφαίων ΠΑΕ (δεν είναι επί του παρόντος να εξετάσουμε πόσοι από αυτούς έχουν έστω και τυπικά σχέση με αυτές) με τον υφυπουργό Αθλητισμού (και όχι μόνο) η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διήρκησε περίπου 3,5 ώρες.

Η είδηση βγήκε από τον Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης) ο οποίος αποκάλυψε ότι: «Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ και ότι οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2020.»

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δύο φορές τον Λευτέρη Αυγενάκη για την πρωτοβουλία που πήρε να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις παράγοντες και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει νέα συνάντηση με τη συνδρομή της FIFA, της UEFA και του Υφυπουργού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του αθλητισμού της χώρας μας (Αυγενάκης) τόνισε: «Η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, όμως έβαλε μια σειρά. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».

Επιπλέον ανέφερε ότι «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για μια συνύπαρξη σε ένα τραπέζι των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων της χώρας. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.»

Σε ερώτηση του γράφοντος για ενδεχόμενο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου (Grexit) απάντησε ως εξής: «Δεν θα τα πούμε όλα τώρα. Πιο πολλά θα πούμε άλλη φορά.»

Κανείς άλλος από τους παρευρισκόμενους δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και ήταν μπόλικοι, όπως μπόλικοι ήταν οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. που περίμεναν με τις ώρες έξω από το ξενοδοχείο για πλάνα και δηλώσεις. Δυστυχώς αρκέστηκαν στα πλάνα των παραγόντων που εισέρχονταν και εξέρχονταν με συνοδούς…

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξελίχθηκε σε μεσοανατολικό… ζήτημα το θέμα των δηλώσεων Αυγενάκη και Χούμπελ λόγω του ότι το Γραφείο Τύπου της Γ.Γ.Α. βγήκε δυο φορές για να πει τι θα γίνει. Τη μία ανακοίνωσε ότι δηλώσεις θα γίνουν μόνο στην ΕΡΤ, και την άλλη ότι στο χώρο της συνάντησης θα μπουν μόνο δυο άτομα ανά κάμερα. Τελικά μπήκαμε και όσοι δεν δουλεύουμε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Εκτός από τους Αυγενάκη, Χούμπελ, τους «ισχυρούς άνδρες» του ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), του Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), της ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και του Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), στη σύσκεψη μετείχαν οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

Στη μαραθώνια σε διάρκεια συνάθροιση, ο διάλογος γινόταν στα αγγλικά με την παρουσία δυο μεταφραστών (ο ένας ήταν του Σαββίδη για να μεταφράζει στα ρώσικα, γλώσσα την οποία ομιλεί ο παράγων του «δικέφαλου» του Βορρά).

Αυτά τα ωραία… Χάσαμε τις ώρες μας όσοι βρεθήκαμε εκεί. Πάλι καλά που μπορούμε και βλέπουμε τα ξένα πρωταθλήματα.

Grexit εδώ και τώρα ή μάλλον χθες…

new-economy.gr