Πα. Απρ 19th, 2024

Έβρος: Οι Τούρκοι κάνουν σόου στον ποταμό με παρατεταμένα όπλα και φουσκωτές βάρκες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύο τουρκικά F-16 – χθες Τετάρτη 11/3 – έκαναν υπερπτήση σε ελληνικό έδαφος πάνω από το χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου παρενοχλώντας ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο που έκανε εναέρια επόπτευση του χώρου για έλεγχο των λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με όσα δείχνει σχετικό βίντεο, Τούρκοι κομάντο έκαναν σόου μπροστά στα μάτια των ελληνικών αρχών, αστυνομικών και στρατιωτικών που πάνω από το ανάχωμα του ποταμού Έβρου, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί.

Δείτε το βίντεο:

Το έκαναν βέβαια στο μισό κομμάτι του ποταμού Έβρου που ανήκει στην τουρκική πλευρά, με ξεκάθαρο στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, γιατί αν βρισκόταν σε μέρος του ποταμού που ανήκει στην Ελλάδα, τότε θα είχαν δικαίωμα οι ελληνικές αρχές να αντιδράσουν.

Η Τουρκία εκτός ελέγχου: Μας είπαν ναζί, μας εμβόλισαν και πέταξαν πάνω από τον Έβρο

Ένα άνευ προηγουμένου 24ωρο πέρασαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αφού μέσα σε λίγες μόνο ώρες, εμβόλισαν σκάφος μας στην Κω, δημιούργησαν επεισόδια στον Έβρο, μαχητικό τους πέταξε πάνω από την περιοχή, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν αφού αποκάλεσε τους Έλληνες, ναζί, συνέχισε λέγοντας πως από εδώ και στο εξής θα… μας κυνηγούν στο Αιγαίο!

Μόνο δύο ημέρες κράτησε η διακοπή των επιθέσεων και η ηρεμία στο τελωνείο των Καστανεών καθώς από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (11/3) επανήλθε η ένταση με χημικά, μολότοφ, πέτρες και φωτιές.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι, επί του τουρκικού εδάφους, μετανάστες πετούσαν επί ώρες μολότοφ, πέτρες και πυρακτωμένα ξύλα, στους Έλληνες αστυνομικούς, ενώ οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψεις χημικών.

Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες φθοράς στον φράχτη και εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του και προς το εσωτερικό από την τουρκική πλευρά.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκονται και οι δυνάμεις της Frontex οι οποίες προσφάτως εντάθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr