Σα. Απρ 20th, 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα Κυριακή από τις βραδυνές ώρες και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:
Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-12-2020) τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020) θα επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020), θα επηρεαστούν η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-12-2020
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά
του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, από το μεσημέρι στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά
και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 08-12-2020
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να ενταθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός, με παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09-12-2020
Αρχικά στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.