Τε. Απρ 24th, 2024

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κορινθία ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 18

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πενήντα επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη. Από αυτά τα 13 είναι εισαγόμενα. Τα 44 εγχώρια εντοπίζονται: 18 στην Αττική, 11 στη Θεσσαλονίκη, 7 σε Καβάλα, 2 σε Λευκάδα και από ένα σε Αχαΐα, Ημαθία, Κιλκίς, Κορινθία, Δωδεκάνησα και Ροδόπη.

Συνολικά τα κρούσματα ανήλθαν σε 4.336, ενώ τα θύματα παραμένουν 203.

Προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες αλλά και στις αρχές η αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή της επιτήρησης έως τις 8 Ιουνίου θετικά στον ιό είχαν βρεθεί 167 παιδιά.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου προστέθηκαν άλλα 32 κρούσματα σε παιδιά, ενώ μόνο τον Ιούλιο καταγράφηκαν 66 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 265.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία του Αυγούστου θα διαμορφώσουν τις τελικές εισηγήσεις της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές και δασκάλους.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουν τη χρήση μάσκας, όπου είναι υποχρεωτική, και στα παιδιά από 2 ετών και πάνω.

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας για εργαζόμενους και πελάτες στους περισσότερους κλειστούς χώρους, καθώς οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού.

Το πρόστιμο μη συμμόρφωσης ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων προστασίας. Την Τετάρτη, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, τα κλιμάκια ελέγχου περιορίστηκαν σε συστάσεις.