Πα. Απρ 19th, 2024

Ένα χιλιόμετρο από την Αρχαία Ολυμπία η φωτιά – Τρία πύρινα μέτωπα στην Ηλεία

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αρχαία Ολυμπία μετά την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση και αυτή τη στιγμή απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την περιοχή. Το μεσημέρι της Τετάρτης εκδηλώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές στην Ηλεία, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε ο οικισμός της Ηράκλειας.

Εντολή εκκένωσης της Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε η Πυροσβεστική, καθώς η φωτιά απειλεί την περιοχή. Εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται οι πολίτες να απομακρυνθούν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για την κοινότητα Πουρνάρι.

Στην Αρχαία Ολυμπία μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και αναμένεται εκεί και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια μέσα στο πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία ζήτησε ο Βασίλης Αρβανίτης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αρχαίας Ολυμπίας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ανέφερε ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και τα μέτωπα πολλά. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, επισημαίνοντας ότι προέχουν οι ανθρώπινες ζωές. Έκανε λόγο για μπαράζ εμπρησμών στην περιοχή, σημειώνοντας ότι κάθε λίγα λεπτά εκδηλωνόταν και νέα πύρινη εστία.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης χωριών στην Ολυμπία.

Μετά τις φωτιές στην Αγία Άννα και την Καυκάνια, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων δίνεται στο Φλόκα και στην Ηράκλεια της Ολυμπίας.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο στην Ηράκλεια κοντά στα τούνελ της περιμετρικής Ολυμπίας, στην άλλη πλευρά από εκεί όπου βρίσκεται η Ηράκλεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση» στην Ηράκλεια.

Όσον αφορά στην φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καυκανιές, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, «η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί».

Πηγή: ΕΡΤ