Πα. Απρ 19th, 2024

Ένα χρόνο μετά τη φωτιά η Κινέτα θυμάται – Συμβολική συγκέντρωση σήμερα (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ήταν 23 Ιουλίου του 2018 όταν ξέσπασε η φωτιά στην Κινέτα, καίγοντας δασική έκταση και αναγκάζοντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν, αφού οι φλόγες έφταναν στην πόρτα τους. Λίγο μετά, ένα άλλο πύρινο μέτωπο έμελλε να είναι φονικό. Η φωτιά ξεσπά στον Νέο Βουτζά και oι δυνατοί άνεμοι την οδηγούν στο Μάτι. Η πορεία της ανεξέλεγκτη. Άνθρωποι χάνονται στις φλόγες της, περιουσίες καταστρέφονται. Το Μάτι γίνεται μέσα σε λίγες ώρες καμένη γη. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς στιγματίζει την ψυχή των Ελλήνων.

Η φωτιά στην Κινέτα από το διάστημα:

Η υπηρεσία Copernicus κατέγραψε τα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές στην Ευρώπη από το διάστημα. Την 23η Ιουλίου κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Κινέτα.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter, το θερμικό φορτίο ήταν τόσο μεγάλο που σε ορισμένες από τις λήψεις του δορυφόρου Sentinel-2 μοιάζει με μεγάλο υπέρυθρο σημείο!

Φωτιά - Κινέτα - διάστημα
Η φωτιά στην Κινέτα από το διάστημα – Σοκαριστικές εικόνες

Η εικόνα του αστυνομικού που μας «λύγισε»

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε μια εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Η εικόνα δείχνει έναν αστυνομικό της ΕΛΑΣ τη Δευτέρα στην Κινέτα που φλέγεται, φορώντας μάσκα, να έχει στα χέρια του ένα κλουβί με ένα πουλάκι.

Το είχε μόλις σώσει από σπίτι που είχε περικυκλωθεί από τη φωτιά.

Η εικόνα του αστυνομικού που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φονικές πυρκαγιές: Η εικόνα του αστυνομικού που «έριξε» το διαδίκτυο

Συμβολική συγκέντρωση στη Νέα Εθνική Οδό σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου.

Ένα χρόνο μετά τη φωτιά που κατέκαψε και κατέστρεψε τα σπίτια και τα όνειρα μας και μετέτρεψε τον παράδεισο της Κινέτας σε κόλαση οι πυρόπληκτοι παραμένουν χωρίς σπίτια – χωρίς άδειες- χωρίς επισκευές αλλά με μπόλικα αποκαΐδια –μπάζα- αμίαντο και φυσικά υποσχέσεις
Είμαστε εδώ και διεκδικούμε να ξαναφτιαχτούν όλα τα σπίτια και να αναγνωρισθεί η νομιμότητα των οικισμών.
Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Κινέττα κ Μάτι!
Με σεβασμό στις απώλειες, η Επιτροπή Πυρόπληκτοι Κινέττας διοργανώνει μια συμβολική συγκέντρωση μνήμης την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:00 επί του παράδρομου της εθνικής οδού στο ύψος της οδού Χρυσανθέμων.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης: