Πε. Μαρ 28th, 2024

Έρχονται 40αρια – Ποιες περιοχές θα… ψηθούν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά τις «ανάσες δροσιάς» σε όλη τη χώρα στις οποίες συνέβαλαν και τα ισχυρά μελτέμια, έρχεται νέος μίνι – καύσωνας σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αύριο, Παρασκευή θα ανέβει σημαντικά ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά της χώρας θα φτάσει  έως τους 40 ενώ στη νησιωτική χώρα έως τους 35 με 37 βαθμούς  Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  προβλέπεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την  κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου), ενώ στη νησιωτική  Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου (έως 37 βαθμοί Κελσίου).

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36.

Υψηλές θερμοκρασίες και το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην  ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες  και τη βόρεια Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά  επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική  Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40  βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού  Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή  στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και  την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα και την Τρίτη, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε  υψηλά επίπεδα στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα.