Πα. Απρ 19th, 2024

Αίτημα συμβούλων Τοπικής Κοινότητας Σοφικού για την εκλογή Πρόεδρου

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

1)ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ.

2) ΓΕΩΡΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ.

3) ΚΟΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ.

4) ΚΛΕΤΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ

Εκλογή Πρόεδρου Συμβούλιου Κοινότητας Σοφικού Κορίνθιας , σύμφωνα με το άρθρο 10, Ν.5043/2023.

Κε Δήμαρχε, Παρακαλούμε εκ του θεσμικού σας ρόλου, όπως παραστείτε με την φυσική σας παρουσία και ως θεματοφύλακας της ομαλότητας εφαρμογής των διαδικασιών, στην επομένη ειδική συνεδρίαση του Συμβούλιου της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού για την εκλογή Πρόεδρου (άρθρο 10 του Ν. 5043-2023) .

Όπως γνωρίζετε στην 1η Ειδική συνεδρίαση που είχε συγκαλέσει ο Πλειοψηφών Σύμβουλος & πρώην Πρόεδρος με την Αρ. Πρωτ. 22729-24-04-2023 πρόσκληση για την συνεδρίαση της 28-04-2023 και ώρα 18.00 μμ δεν υπήρξε απαρτία των Μελών του Συμβουλίου λόγω του ότι έλειπε αδικαιολόγητα ο ΙΔΙΟΣ ο συγκαλέσας την ειδική συνεδρίαση και άλλα δυο μέλη που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του κατά τις Δημοτικές εκλογές του 2019.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα με την έκδοση νέας πρόσκλησης για την διεξαγωγή της ειδικής επαναληπτικής συνεδρίασης, με υποχρέωση και μέριμνα του Πλειοψηφούντος Συμβούλου και Πρώην Πρόεδρου της Κοινότητας, καθώς οποιαδήποτε άλλη ενεργεία και κωλυσιεργία από μέρους του τυγχάνει παράνομη και αντιθεσμική και σε κάθε περίπτωση αποτελεί καταστρατήγηση Νόμου ο οποίος ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων και πρέπει να εφαρμοστεί .

Το Σοφικό & οι Πολίτες του κ Δήμαρχε είναι ένα χωριό που έχει διδάξει και παράξει Δημοκρατία σε όλη του την ιστορία και όχι πρακτικές που θυμίζουν άλλα καθεστώτα. Παρακαλεισθε όπως κοινοποιηθει σε ΥΠΕΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ και να μας αποσταλει ηλεκτρονικα ο ΑΡ. ΠΡΩΤ.