Πε. Μαρ 28th, 2024

Αβοκάντο διατροφικά στοιχεία: Θερμίδες, λιπαρά, βιταμίνες και χοληστερόλη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά είναι εκείνες που παρέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών, μετάλλων και άλλων συστατικών με σχετικά λίγες θερμίδες.

Το αβοκάντο είναι ουσιαστικά το μοναδικό φρούτο που περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιή για την καρδιά.

Το ένα τρίτο ενός μέσου αβοκάντο (50 g) έχει 80 θερμίδες και συμβάλλει σχεδόν σε 20 βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή τροφής με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Αβοκάντο: Θρεπτικά συστατικά

Οι διατροφικές οδηγίες από την American Heart Association προτείνουν την κατανάλωση λιγότερων τροφών με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και τον περιορισμό της ποσότητας κορεσμένων λιπαρών, trans λιπαρών, πρόσθετων σακχάρων και νατρίου. Η πλειονότητα των λιπαρών στη διατροφή κάποιου πρέπει να είναι μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά που να είναι υγιεινά για την καρδιά. Περισσότερο από το 75% του λίπους στο αβοκάντο είναι ακόρεστο, καλό λίπος.

Γιατί φυσικά καλά λίπη; Επειδή το σώμα χρειάζεται λίγο διατροφικό λίπος με μέτρο για να βοηθήσει στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Τα καλά λιπαρά δεν αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL (“κακή” χοληστερόλη).

Περιέχουν τα αβοκάντο αντιοξειδωτικά;

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, ουσίες που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και μπορεί να παίξουν ρόλο στις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν μικρότερο κίνδυνο διαφόρων ασθενειών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτά τα αποτελέσματα σχετίζονται με την ποσότητα αντιοξειδωτικών στα φρούτα και τα λαχανικά, με άλλα συστατικά αυτών των τροφίμων, με άλλους παράγοντες στη διατροφή των ανθρώπων ή με άλλες επιλογές τρόπου ζωής.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει καλή ένδειξη ότι μια διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά είναι υγιεινή. Τα αντιοξειδωτικά είναι άφθονα σε φρούτα και λαχανικά. Μερικά κοινά αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν:

  • β-καροτένιο
  • λουτεΐνη
  • λυκοπένιο
  • σελήνιο και
  • βιταμίνες Α, C και E

Τα αβοκάντο περιέχουν πολλά από αυτά τα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του:

  • 6% της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής για τη βιταμίνη Ε
  • 4% για τη βιταμίνη C και
  • 136 mcg από τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη

Πηγή: https://www.californiaavocado.com, iatropedia.gr