Πε. Μαρ 28th, 2024

Αγιασμός των υδάτων σε πολλές περιοχές της χώρας (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αίγιο, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Αρτάκη, Πειραιάς… Ορισμένες από τις τοποθεσίες που πραγματοποίησαν αντάρτικο και καθαγίασαν τα νερά…

Ενώ η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μην τελεστεί ο Αγιασμός των υδάτων εκτός των ιερών ναών ανήμερα των Θεοφανείων, πολλοί ήταν οι ιερείς ανά την περιφέρεια που αγνόησαν τόσο την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όσο και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, κι όχι μόνο τέλεσαν Αγιασμό των υδάτων, αλλά το έπραξαν και παρουσία πιστών.

Στο Αίγιο μάλιστα, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον προκάτοχό του, Αμβρόσιο τέλεσε τον Αγιασμό στη θάλασσα και μάλιστα δύο πιστοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό. Σύμφωνα με το flamis.gr, το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητροπολίτη 1.500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

Παπάς άγιασε τα νερά στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με το eviatop, αρκετή ώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων και του Μέγα Αγιασμού, ιερέας ρίχνει στη θάλασσα ένα ποτήρι αγιασμό για να αγιαστούν τα ύδατα.

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο !!! Υγεία και αγάπη για όλους !!! Οσο ζούμε ο Σταυρός θα αγιάζει πάντα τα ύδατα μας !!!Posted by Πανος Καραμουζης on Wednesday, January 6, 2021

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων στις εκκλησίες της Καλαμάτας, τέσσερις πιστές πήγαν στο λιμάνι πόλης και φορώντας μάσκες έριξαν αυτοσχέδιο σταυρό στα νερά…

halkida-evia-top.jpg

Αγιασμός και στον προβλήτα του λιμένα Πειραιά

Εικόνα που αναρτήθηκε στα social media δείχνει τον πατέρα Πρόδρομο, ιερέα του Αγίου Νικολάου να στέκεται μόνος του στην άκρη της προβλήτας στο λιμάνι του Πειραιά και να τελεί τον αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια. Ο ιερέας, που σύμφωνα με πληροφορίες συνοδευόταν από την πρεσβυτέρα και ελάχιστους πιστούς φαίνεται μόνος σε βίντεο να τελεί κανονικά τον αγιασμό των υδάτων.

Βούτηξε για τον σταυρό και κατέληξε στο νοσοκομείο

Η απόφαση νεαρών πιστών στην Αμάρυνθο στην Εύβοια, που αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια μόνοι τους, είχε άσχημα κατάληξη. Σύμφωνα με το eviathema.gr, ένας νεαρός πέφτοντας στην θάλασσα χτύπησε άσχημα αφού παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και να μείνει ακινητοποιημένος μέσα στο νερό. Αμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεαρό μέσα από το νερό ενώ έπειτα μετάβει καΐκι στο σημείο ώστε να μεταφέρει τον νεαρό στο λιμάνι της Αμαρύνθου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο της Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Βγείτε τώρα στις παραλίες και στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα»

Παρά τα επεισόδια και τις προσαγωγές στον Λευκό Πύργο  τα Θεοφάνεια και παρά το γεγονός ότι μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έκαναν τον αγιασμό των υδάτων στο Αίγιο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις του, μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων, για το μέλλον. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «όποιος ξέρει Ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα». Ο Μακαριώτατος εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε: «Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα».

Χαμός… κυρίου στα Χανιά

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη των Χανίων τα Θεοφάνεια, αν και νωρίς το πρωί, κατά τη Θεία Λειτουργία, η προσέλευση των πιστών ήταν μικρή και χωρίς να παρατηρείται συνωστισμός. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς πιστοί που θέλησαν να λάβουν τον αγιασμό άρχισαν να συνωστίζονται εντός του ναού, με την τήρηση των μέτρων να μην εφαρμόζεται. 

xania1.jpg
xania6.jpg

Πηγή: ethnos.gr