Σα. Απρ 20th, 2024

Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους. Οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι και στο τρίγωνο των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης, Καβαλάρι, μετά από κάποιες μαρτυρίες κατοίκων. Στην περιοχή επικρατεί χαμηλή νέφωση.

Απογειώθηκε από τον κρατικό αερολιμένα «Φίλιππος» της Κοζάνης με προορισμό τα Ιωάννινα. Το αεροσκάφος ανήκει στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation».

Τελευταίο στίγμα σύμφωνα με πληροφορίες το έδωσε στις 12.28 πετώντας 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες. Στο αεροσκάφος επέβαινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας εκπαιδευόμενος 32 ετών από το Ιράκ.

Φωτογραφία: Β. Γκόρου

Έκτοτε έχει χαθεί η επικοινωνία και έχει δοθεί εντολή για έρευνα για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται μεταξύ των χωριών Ανθρακίτη και Καβαλλάρι του ανατολικού Ζαγορίου.

Στο σημείο σπεύδουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 26 άτομα προσωπικό καθώς και 9 άτομα της Ομάδας Διάσωσης της ΕΜΑΚ αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής των Ζαγορίων, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί κάτι.

Φωτογραφία: Β. Γκόρου

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου και ένα CL 415 από τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΕΡΤ