Τε. Απρ 17th, 2024

Αθήναιο Τρίπολης: Διαμαρτυρία για πιθανή λειτουργία εργοστασίου ζωοτροφών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διαμαρτυρία, έξω απ’ τον χώρο του εργοστασίου, στο χωριό Αθήναιο, δήμου Τρίπολης, έκαναν πολίτες, μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, οι οποίοι είναι αντίθετοι στη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας για παραγωγή ζωοτροφών.

Υπήρξαν ολιγόλεπτες ομιλίες απ’ τα μέλη της Επιτροπής, Σπύρο Δημόπουλο και Ευάγγελο Γούργαρη, καθώς και συλλογή υπογραφών για έκδοση ψηφίσματος.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ριζική αντίθεσή τους στην προοπτική λειτουργίας της εν λόγω μονάδας και γνωστοποίησαν τις προθέσεις τους, για περαιτέρω κινητοποιήσεις και δράσεις.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στις 5 Ιουλίου, πρόκειται να διοργανωθεί νέα συγκέντρωση (κεντρική πλατεία), στην Τρίπολη αυτή τη φορά.

Επίσης, μίλησαν για διοικητικές και δικαστικές κινήσεις, ενάντια σε όποια προσπάθεια εξασφάλισης άδειας λειτουργίας της μονάδας αυτής.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόσφατα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δόθηκε εντολή απ’ τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, όπως παγώσουν οι ενέργειες για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης της μονάδας στην κοινότητα του Αθήναιου Βαλτετσίου, εν’ όψει και της κατάθεσης στο αρμόδιο Υπουργείο, προσφυγής κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του εργοστασίου.

Αρνητικές γνωμοδοτήσεις επί της μελέτης των περιβαλλοντικών όρων, έχουν πάρει και τα συμβούλια της Αυτοδιοίκησης.

ertnews.gr